A texasi Ashley Niels még kölyökként fogadta be Spunky nevű kutyáját egy helyi menhelyről. Az évek során elválaszthatatlanan társak lettek, és szinte mindent együtt csináltak. A nő a múlt héten tudta meg a lesújtó hírt: kedvence rákos betegsége eljutott a végső stádiumba, ezért el kell altatni. Mivel a husky-németjuhász keverék mindig is imádta a havat, megajándékozta egy utolsó hóeséssel.

A kutya és gazdája korábban Wisconsinban éltek, ahol Spunky előszeretettel bolondozott a hóban, de 2008-ban a texasi Austinba költöztek, ahol már nem volt lehetősége ilyesmire.

Órákat tudott eltölteni a hópelyhek kergetésével és más nem is kellett neki, hogy jól érezze magát. Teljesen odavolt érte. Minél hidegebb volt, ő annál boldogabb lett. Sajnos, Texas már nem tudta megadni neki ezt

– idézte fel a Inside Edition kérdésére Ashley Niels.

Amikor az állatorvos közölte vele, hogy kedvencét már másnap el kell altatni, hogy megkíméljék a további szenvedéstől, Ashley Niels teljesen összeomlott, de aztán elhatározta, hogy legalább az utolsó napját szebbé teszi. 

Ebben barátai és kollégái segítettek neki. Miután megtudták, hogy mit tervez, kibéreltek egy hókészítő gépet, amit a nő kertjében üzemeltek be. Spunky-t egy kicsit váratlanul érte, hogy a mesterséges hó nem hideg, de azért nagyon élvezte az egészet.

„Valószínűleg látta, hogy mennyire izgatott vagyok, ezért nagyon klassznak találta a dolgot. Azt hiszem, érezte, hogy mekkora szeretet veszi körül”

Ami ezután történt, az kisebb csodának számít. Az állatorvosnak közbejött valami, ezért elmaradt az altatás, Spunky pedig hirtelen jobban lett. Úgy tűnt, nincsenek fájdalmai és még szaladgált is egy keveset. Az állatorvos figyelmeztette gazdáját, hogy a kutya panaszai csak időlegesen enyhültek, ezért a vég elkerülhetetlen, de Ashley Niels próbál nem gondolni erre, és nagyon örül, hogy kaptak némi extra időt, amit együtt tölthetnek. 

Via The Daily Mail