A fehér oroszlán kislány augusztus 26-án született a Nyíregyházi Állatparkban. Három héten át anyja, Binti nevelte, de a nősténynek elapadt a teje, ezért egy gondozónő vállalta át a ritka színváltozatú kölyök nevelését. 

A most 5 hetes kölyök szépen gyarapodik, naponta átlagosan 70-100 grammal több. Gondozója, Herlicska Anikó tapasztalt nevelőszülő, már több oroszlánt is felnevelt, jelenleg naponta hatszor eteti a kis oroszlánt. Az állat alkalmanként 50 milliliter kutyatej pótló tápszert, mellette csukamájolajat és bélflóra pótlót is kap.

A kis állat érdekét az szolgálja, hogy minél kevesebb emberi hatás érje, ezért a gondozó is csupán az etetés időszakában van a kölyökkel. Az apróság eddig egy látogatóktól elzárt helyen élt, szeptember 28-tól azonban egy üvegablakon keresztül a látogatók is végigkísérhetik a cseperedését. 

- közölte oldalán az állatpark 

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él együtt a fehér oroszlán pár: a holland származású hím Inkosi és társa, a cseh Binti. Eleinte normál színezetű fajtársaikkal éltek közös csapatban, de idén külön kifutóba kerültek, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fehér utódjuk szülessen. 

Csak abban az esetben lesz világos bézs bundájú a kölyök, ha a szülőpár mindkét tagja rendelkezik ezzel a ritka színt okozó génnel.

A kis oroszlánhölgynek még nincs neve, a kifutója mellett elhelyezett ládába várják a javaslatokat a gondozók.