Az állatvilág néha egészen váratlan módokon zökkenti ki az embereket a szürke hétköznapokból. Ezt a saját bőrén tapasztalhatta meg egy queenslandi nő, Fiona Sheen, akinek medencéjében három piton között alakult ki szövevényes szerelmi háromszög. Beszámolója szerint először egy nagyobb hím bukkant fel egy nőstény társaságában, de aztán egy ifjabb versenytárs is csatlakozott hozzájuk, alaposan belerondítva a kialakulóban lévő románcba.

„Egyedülálló piton már számos alkalommal kelt át a kertünkön az elmúlt években, de ez az első alkalom, hogy hárman vannak egyszerre”

– osztotta meg felismerését az asszony

A szex miatt civakodtak

Fiona Sheen szerint a kígyók aktuális létszáma számos konfliktushoz vezetett. A két hím hosszas küzdelmekbe bocsátkozott, hogy elnyerjék a nőstény kegyeit. Ebből végül a fiatalabb példány került ki győztesen. Az idős piton nem viselte valami jól a vereségét, ezért visszavonult a kert távolabbi szegletébe. Jobban is tette, mert így legalább nem kellett végignéznie, hogy a pár napi rendszerességgel áldoz a szerelem oltárán.

4 hónap múlva bővülhet a család

Ha minden jól ment, a nőstény két hónap múlva rakhat tojásokat, majd további 60 napos keltetés után újabb kígyógenerációval gyarapodhat a medence és annak környezete. Fiona Sheen azt mondja, nem kíván a családalapítás útjába állni, még annak ellenére sem, hogy egyszer kis híján végzetes következményekkel járt egy éhes hüllő hirtelen megjelenése.

2015 novemberében már volt egy incidensünk, imádott macskánkat majdnem felfalta egy piton, de a férjemnek sikerült megmentenie

A kígyóbefogó Matt Georga a Courier Mail kérdésére annyival egészítette ki a történetet, hogy a párzási szezonban teljesen megszokottnak számít a kígyók közötti csetepaté:

„Általában nincs túl sok igazi küzdelem, ez csupán erőfitogtatás.”

Via BuzzFeed