Bizonyos vélekedések szerint a teleportációs kísérletek elsőként Oroszországban vezettek eredményre. A teória megszületését egy sokat vitatott videó inspirálta, ami ugyan 2012 májusában készült, de az internet most újra felkapta. A felvételen, amit egy autó fedélzeti kamerája rögzített, az látható, hogy egy laborköpenyes férfi látszólag a semmiből tűnik fel egy orosz út kellős közepén, ezzel alaposan meglepve egy kamionost, aki kis híján halálra gázolja. 

A teleportációt érintő elmélet abból a szempontból nem számít teljesen elborultnak, hogy az orosz kormány júniusban bejelentette: 1,4 billió fontot, vagyis mintegy 473 billió forintot kívánnak fordítani néhány sci-fi filmekből ismert technológia fejlesztésére. Két konkrét célt is megfogalmaztak. Az egyik egy Robotzsaru-szerű gép, a másik meg egy

Star Trek-stílusú teleportációs eszköz volt.

Filmekből valóság

Alexander Galitsky technológiai befektető a Kommersant című lap kérdésére fejtette ki álláspontját a témában.

Ma még kicsit fantasztikusnak hangzik, de a Stanfordon sikeresnek bizonyultak a molekuláris szintű kísérletek. Egy csomó jelenleg használt technológia sci-fi filmekben jelent meg 20 évvel ezelőtt

– vélekedett a szakember. 

De mi a fene az a teleportáció?

A teleport egy fantasztikus eszköz, ami tárgyak térbeli és (gyakorlatilag) azonnali áthelyezésére szolgál, miközben a tárgy a kiindulási helyen lebomlik, illetve megszűnik létezni, de a rendeltetési helyen az átsugárzott információ alapján egy (viszonylag) tökéletes másolat képződik. A tudományos-fantasztikus irodalomban előszeretettel használják az eszközt, valamint az átviteli műveletre alkotott teleportáció kifejezést, írja a Wikipedia.

Kétkedő hangok

Mindezek ellenére nem mindenki tud maradéktalanul azonosulni az elmélettel, miszerint a fehér köpenyes fickó egy titkos laborból sugározta át magát. Mondjuk, az már eleve gyanakvásra ad okot, hogy miért pont egy út közepére teleportált, amikor valami sokkal szebb helyre is mehetett volna?!

Világos, hogy az út széléről sétált be a kamion elé. Valószínűleg öngyilkos akart lenni. Szép munka volt a kamionsofőr részéről, hogy ki tudta kerülni. Hogy nézhette ezt valaki teleportációnak??? Ötletem sincs!

– osztotta meg kétségeit egy kommentelő.

Mi nem szeretnénk állást foglalni a kérdésben, az ön véleményére viszont nagyon is kíváncsiak vagyunk. 

Elhiszi, hogy a felvételen látható úr teleportációba bocsátkozott?

Via The Sun