Orlando Bloom egykori iskolatársa, az elismert ufóvadásznak és konspirációs teoristának számító Max Spiers Lengyelországban vesztette életét. Halála előtt állítólag fekete folyadékot hányt, ami mérgezésre utalhat. Vannak, akik úgy gondolják, el akarták hallgattatni, barátnője szerint viszont sátánisták tartották fogva, hogy fekete mágiával szabadítsák meg a benne lakozó démonoktól.

A kétgyermekes ufószakértőt pont az összeesküvés-elméletek tették híressé. Lengyelországba meghívásra utazott, egy konferencián kellett volna beszédet tartania. A téma vonatkozásában csak az szolgál némi támponttal, hogy az elmúlt időszakban a politika, az üzleti életet és a szórakoztatóipar ismert figurái után kutakodott. 

Baljós üzenetet küldött

Az, hogy valami nem stimmel vele, csak néhány nappal a halála előtt derült ki, mikor édesanyjától egy felkavaró üzenet formájában kért segítséget:

„A fiad bajban van. Ha valami történik velem, kezdj el nyomozni.”

Az édesanya, Vanessa Bates szerint gyermeke szobatársa egy nő volt, akit nem sokkal korábban ismert meg, ő volt az, aki a férfi holttestét felfedezte egy kanapén. Mivel Max Spiers sötét titkokat üldözött, az asszony azt feltételezi, valaki el akarta távolítani az útból.

Méreggel végezhettek vele

Az édesanya arról is beszélt, hogy fia nagyon egészséges életet élt, ezért furcsának találta, hogy hirtelen csak úgy meghalt. Annak alapján, hogy külső sérülések sem voltak rajta, lassú lefolyású mérgezésre gyanakszik.

A lengyel hatóságoktól csak a halálról kaptam igazolást, amely szerint természetes halált halt, halottkémi vizsgálatot azonban nem is végeztek, szóval mégis hogyan állíthatják ezt? Nem hajlandók semmilyen iratot kiadni, mert abszurd módon nincs tőle (Max-től) írásos meghatalmazásom.

A sátánista szál

Egyelőre elég nehéz kibogozni, hogy valójában mi történt. Főleg annak fényében, amit a férfi barátnője, a 31 éves Sarah Adams állít. Szerinte párját akarata ellenére tartották fogva Varsóban, ahol egy sátánista szertartás során vesztette életét. Ezt arra alapozza, hogy Max Spiers titokban felhívta őt. 

Megrémült és el akart jönni. Azt mondta, megpróbált elmenekülni. Fekete mágiát és sátánista rituálékat végeztek rajta, hogy újraprogramozzák és megszabadítsák a démonoktól. Elmondása szerint adtak neki valamit, amitől két napra kómába esett

– idézte fel a nő, aki az ufóvadász hazatérése után szeretett volna vele családot alapítani.

Hazájában temették el

Max Spiers holttestét egy héttel a halála után szállították haza, majd Canterbury temetőjében helyezték végső nyugalomba. A temetés előtt a testet egy kenti halottkém vizsgálta meg, de a jelentés két hónap elteltével sem készült el. A hivatal szerint az eljárás még korai szakaszában tart.

Men in Black

A konspirációs teoristák körében népszerű elméletnek számít, hogy azokat az ufóvadászokat, akik túl közel jutnak az igazsághoz, a titkos szolgálatok, vagyis a fekete ruhás emberek (Men in Black) hallgattatják el. 

Ha valótlanságokat állított, miért ölték volna meg? 

– tette fel a nagy kérdést Craig Hewlett, az egyik összeesküvés-elmélet gyártó.

Via The Mirror