Egy bosznia-hercegovinai kisfiú, az 5 éves Erman Delic számára egy hétköznapi családi ebéd sem egyszerű feladat. Elég egy óvatlan mozdulat, és máris azon veszi észre magát, hogy evőeszközök lógnak róla. Szülei szerint ugyanis van egy szuperképessége: akárcsak a képregényhős Magneto, egyfajta emberi mágnesként funkcionál.

Annak érdekében, hogy bizonyítsák, nem a levegőbe beszélnek, a rokonság egy videó segítségével demonstrálta Erman Delic fémeket vonzó tulajdonságát. A felvételen látható, ahogy a kisfiú egykedvű arccal tűri, amint tucatnyi evőeszközt és aprópénzt aggatnak mellkasára és hátára. A gyerek állítólag tévénézés közben fedezte fel sajátos adottságát. Szülei ezután orvoshoz vitték, de hiába, mert teljesen egészségnek bizonyult.

Vannak sorstársai is

Erman Delic nincs egyedül fura képességével. Egy 9 éves török gyerek, Mehmet Sumbul néhány hónappal ezelőtt fedezte fel a benne rejlő Magnetót. Neki ráadásul még erősebb a képessége: a fémből készült hamutálak, illetve mobiltelefonok testkontaktussal történő fixálása sem okoz neki problémát. 

"Amikor mérges leszek, a mágneses mezőm erősebbé válik”

– mondta el a gyerek egy interjúban. Reméljük, senki nem akar packázni vele, mert akkor nagy bajban találhatja magát a világ.

A tudósok egy része egyébként úgy gondolja, hogy a jelenségért nem a mágnesesség, hanem az érintettek fokozottan zsíros bőre a felelős, ami ragacsossá teszi annak felületét.

Via The Daily Mail