Idén nyáron került a mozikba a női szereplőkkel készült Szellemirtók, és nem is bukott akkorát, mint amitől egy ideig tartani lehetett. Rebesgetik egy ideje, hogy talán lesz hasonló verziója a Feláldozhatóknak The Expendabelles címmel, illetve jelenleg az Ocean's Eleven újabb részét forgatják, amiben szintén csak női főszereplők lesznek, szóval úgy látszik, ez egy trend.

A filmgyártók különben se rajonganak az eredeti vállalkozásokért az utóbbi időben, szóval bőven elég egy dolgot megváltoztatni egy többször is lefutott ötleten, és már kezdődhet is a forgatás. A Velvet szerkesztősége az alábbi 10 ötlettel szeretne hozzájárulni ehhez a trendhez: összeszedtünk 10 filmet, ami nagyon alkalmasnak tűnik arra, hogy női főszereplőkkel újraforgassák. Magyarországon úgyis hagyománya van annak, hogy a filmcímek valami fájdalmasan rossz szóviccet tartalmaznak, szóval mindegyik folytatáshoz gondoskodtunk egy kellően kínos magyar címről is egy gyors szerkesztőségi ötletelés eredményeként.

Íme az ötletek, jelezze mindegyiknél, hogy ön megnézné-e vagy sem!

1. Üvegtigris 4: Ízirájder, húgom!

Női Üvegtigris – Ízirájder, húgom! Megnézné?

Kezdjük először magyar példákkal, hiszen a hazai filmgyártás is dübörög mostanában! Az Üvegtigris-sorozat főszereplője hat jóbarát – mind férfiak.

Három rész készült el eddig, hát mi lenne, ha a negyedikben egy nő venné át Kakszi Lajostól a büfé üzemeltetését? Ennek a nőnek persze meglennének a maga vicces havercsajai is, és persze a nagy váltást egy olyan alcím érzékeltethetné, ami emlékeztet a film leghíresebb mondatára...

2. Kontroll 2: Az ellenőrök

Kontroll 2: Az elleNŐrök – Jó ötlet?

Még egy vicces-menő magyar film, aminek simán lehetne folytatása. A Kontroll főszereplőjével a fene tudja, mi történik az első film végén, de az biztos, hogy vele nem lehetne folytatni a sztorit, hát nem kézenfekvő ötlet, hogy legyen egy újabb Kontroll, ami viszont női ellenőrcsapat munkáját követi?!

Természetesen a film alcímét úgy kéne írni, hogy Az elleNŐrök, csak ez fent a kiemelésben nem látszik.

3. A Paula utcai lányok

A Paula utcai lányok – Eljött az idejük?

A Pál utcai fiúk, Molnár Ferenc világhírű regénye 1907-es, Fábri Zoltán nagy sikerű filmverziója pedig 1969-es, tehát itt az ideje, hogy frissítsen végre valaki ezen a kötelező olvasmányon!

Hogyan haladhatnánk jobban a korral, ha nem úgy, hogy a következő rész ezúttal két rivális lánycsapat küzdelmét meséli el? A Paula utcai lányoknak igencsak meggyűlne a baja ebben az újabb fejezetben a vörösblúzosokkal.

4. Meg Ryan közlegény megmentése

Meg Ryan közlegény megmentése – forogjon?

Kéne már egy jó háborús film is csak női főszereplőkkel! Kit érdekel, hogy a második világháborúban igazából nem voltak a fronton női katonák?!

A Ryan közlegény megmentésének az általunk javasolt új verziójában valahogy mégis odakerülne a normandiai partraszállás kellős közepébe egy csak hölgyekből álló osztag, akiknek az a küldetése, hogy ki kell menekíteniük a frontról egy veterán katonanőt, akinek náci plasztikai sebészek kegyetlenül elcsúfították az arcát! A címszerepet természetesen csak Meg Ryan játszhatná, nincs is kétség.

5. Cicaharcosok klubja

Cicaharcosok klubja – legyen?

Az ezredforduló legmenőbb kultfilmjéből is jó lenne már egy női verzió. Brad Pitt legendás szerepét mi Taylor Swiftnek adnánk, ő lehetne az új Taylor Durden, aki bizarr és titkos földalatti klubokat szervez, amiben a csajok egymás haját tépik és kikaparják ellenfelelik szemét, persze csak úgy kikapcsolódásképpen.

A Catfight Club, vagyis magyarul Cicaharcosok klubja szerintünk pont jó cím lenne a rengeteg női verekedést és rendetlenkedést tartalmazó folytatásnak.

6. Túl a barátnőségen

Túl a barátnőségen – eljött az ideje?

Politikailag teljességgel inkorrekt, hogy 2016-ot írunk, és még nem volt egy jó nagy kasszasiker leszbikus románc sem a mozikban! Nyilván nem kéne csak úgy durr bele valami teljesen új filmet leforgatni, hiszen ki nézne meg egy tök új filmet, amiben még csak azt se tudjuk előre, hogy kik a szereplők és mi fog velük történni?!

De mondjuk a Túl a barátságont simán megcsinálhatnánk még egyszer! Csak most úgy, hogy ezúttal két cowgirl megy fel sátrazni a hegyekbe a birkákkal!

7. A gyűrűk úrnője – csajok középföldén

A gyűrűk úrnője – esetleg ez?

Az is elég zavaró, hogy A gyűrűk urából már hat film készült, ha A hobbit-filmeket is beleszámítjuk, és a főszereplők mindben fiúhobbitok és más hímteremtmények. A gyűrűk ura szinte minden szempontból tökéletes mű, ha lehet valami fogást találni rajta, akkor az az, hogy egy-két tündét leszámítva gyakorlatilag hiányoznak belőle a női szereplők.

Hát tegyünk végre igazságot azzal kapcsolatban, amiről J. R. R. Tolkien megfeledkezett, legyenek csajok is Középföldén! Az ékszeres irány egyébként úgyis adja magát, csak most a gyűrűk mellé lehetne például a fülbevalók királynője és a karkötők úrhölgye is.

8. Szukaszorítóban

Szukaszorítóban – kéne a női verzió?

Quentin Tarantino első nagyfilmje a Kutyaszorítóban volt. Ebben a ma már kultikus klasszikusnak számító műben öt, egymás számára vadidegen bűnözőnek kell végrehajtania egy gyémántrablást, és természetesen mind férfiak.

Az új verzióhoz nem kell sokat variálni a sztorin, bőven elég, ha most nők játsszák a bűnözőket, és úgy szólítják egymást, hogy Miss Barna, Miss Fehér és a többi. Hogy Miss Pinket ne is említsük.

9. Dumba és Dumbera – Eszetlenkék

Dumba és Dumbera – Eszetlenkék – Na?

Azért egy fergeteges vígjáték is szerepeljen ebben az összeállításban! Összesen 3 Dumb és Dumber-film készült eddig (bár ezekből csak a Dilibógyók és a Kettyó alcíműek tartalmazzák Jim Carrey-t és Jeff Danielst), a legutóbbi 2014-es. Mi úgy érezzük, hogy eljött az ideje egy újabb eresztésnek, és hát mi még viccesebb, mint két teljesen ostoba férfi?

Hát két teljesen ostoba nő!

Még viccesebb, mert nők! És hülyék is meg rondák is! Nyilván Dumbának és Dumberának kéne őket hívni, és Eszetlenkék alcímmel ez a koncepció annyira atombiztos, hogy a forgatókönyvbe ezen kívül szerintünk már poénokat sem kéne írni.

10. Judit Ben-Hur

Judit Be-Hur – dördüljön a rajtpisztoly?

Pont idén jött ki a Ben-Hur remake-je, és jó nagyot bukott. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen az alkotók nem vették figyelembe az új trendet: női főszereplőkkel kellett volna újraforgatni Júda Ben-Hur és gonosz ellensége, Messala történetét! Máris lett volna oka a közönségnek még egyszer beülni gályázós-lóversenyzős eposzra.

Ha egy bögyös Judit Ben-Hur valami szexi dresszben rótta volna a köröket a Circus Maximusban a szekéren, hogy keményen leszámoljon a kikapós Messalinával, rögtön máshogy nézett volna ki a remake bevételi szaldója! Legközelebb minket kérdezzenek meg előbb, mindenki jobban jár!

Szívesen, Hollywood.