Egy főállású blogger, Lauran Bullen arról híres, hogy Jack Morris nevű pasijával utazgat a világban, miközben kalandjaikról lélegzetelállítóan látványos fotók formájában számolnak be az Instagramon. Egyszer azonban feltűnt neki, hogy van egy másik nő, aki ugyanazokra a helyekre látogat el, mint ők, riasztó alapossággal lemásolva képeiket. 

A diana_alexa profilnév alatt ténykedő imitátor figyelmét a legapróbb részletek sem kerülték el. Az hagyján, hogy partnerével felkereste azokat a helyszíneket, ahol Lauran Bullen és párja járt, de saját fotóikon ugyanúgy pózoltak, mint ahogy az eredeti képeken volt látható. Ráadásul nemcsak a páros mozdulatait, testhelyzetét utánozták le, hanem a gönceiket is. Ebben azért van valami nyugtalanító, nem?

20 fotóját másolták le

Mire a világutazó felfigyelt a jelenségre, Diana Alexa már mintegy 20 fotóját reprodukálta. Először nem is akart hinni a szemének.

„Megértem, hogy mások inspirációt merítenek abból, amit csinálok, és imádom is, de ez szabályosan sokkolt”

– írta Gypsea Lust nevű weboldalán egy azóta törölt bejegyzésben.

Rengeteg idejébe kerülhetett

A bloggert leginkább az döbbentette meg, hogy másolója mennyi energiát fektetett a projektbe, hiszen nem kevés pénzébe és idejébe kerülhetett, mire felkutatta az övéhez hasonló ruhákat és kiegészítőket – egészen a bokaláncááig bezárólag. Arról már nem is beszélve, hogy maga az utazgatás sem számít valami olcsó mulattságnak.

„Őszintén szólva elképesztő munkát végeztek a képeink lemásolásával. De ellopni valakinek a művészetét, az soha nem frankó.”

Megbeszélték a dolgot

Diana Alexának nagyjából 3600 követőt sikerült bevonzania (Lauran Bullen 746 ezernél jár) reprodukciós törekvéseivel, de aztán hirtelen letörölte a képeit és privátra állította profilját. A háttérben az állhat, hogy a két nő közben felvette egymással a kapcsolatot, a másoló pedig elnézést kért a történtekért.

Lauran Bullen elfogadta a bocsánatkérést, és a többi instázó megnyugtatására elmondta, utánzója szerinte nem egy elvakult fanatikus, így senkinek nincs oka félnie tőle. 

Via The Sun, Inquisitr