A svéd áruházlánc közleményben figyelmeztette a fiatalokat, hogy ne kövessék azt a legújabb trendet, hogy az éjszakákat az IKEA-ban töltik. 

A bútoráruház azután adta ki ezt a figyelmeztetést, hogy nemrég két tinilány megint az egyik boltjukban töltötte az egész éjszakát. Jakob Holmström, a cég svédországi szóvivője a Local nevű lapnak elmondta, hogy múlt héten szombat reggel még nyitás előtt találtak két 14 éves lányt a jönköpingi IKEA-áruházban. A dili azonban rosszul sült el:

a tinédzsereket a biztonsági őrök elkapták és átadták a rendőrségnek. 

Akik aztán úgy döntöttek, bőven elég,ha a szülők fegyelmezik meg a lányokat. De nem ez volt az első eset, hogy azon kaptak valakit, hogy éjszakai szálláshelyének a bútoráruházat választotta. 2016 nyarán két belga komikus forgatott egy videót arról, hogy mit csináltak egész éjszaka a szekrények, szobák és ágyak között. A videó elég hamar elterjedt az interneten, összesen 1,7 millióan nézték meg. 

Az IKEA sajtósa azt is elmondta, hogy ezt a viccesnek gondolt magánakciót kicsit túlértékelik, és egyáltalán nem annyira humoros, ha az ember a törvénnyel játszik, akár a börtönbüntetést is megkockáztatva. 

Szóval a lényeg az, hogy 

az IKEA-ban éjszakázni rossz, értem?

Via Local