akkor minden máshogy lenne.

Nem azért, mert a színészek megöregedek, hanem mert a modern világunk teljesen máshogy alakítaná a történetet. Elöljáróban: a Reszkessetek, betörők! egy konfliktusoktól mentes film lenne, amiben az egész család elutazik, míg a Vízi Naplopó kirabolják az üresen hagyott házukat. De ne szaladjunk ennyire előre!

A Buzzfeed összeállítása szerint:

  • Az egész film a nagy kapkodással és a családi pizzázással kezdődik. Az igazából lényegtelen, hogy a pizzafutárnak nem kellene 30 percig ott szobroznia, mert nem fizeti ki senki,  mert a 2016-os verzió szerint mondjuk az amerikai Netpincéren keresztül eleve úgy rendelnék a kaját, hogy előre ki van fizetve. Aztán Kevinnek sem kellene mindenkit azzal nyaggatnia, hogy segítsenek már neki bepakolni, mert megnézne a YouTube-on egy "Hogyan pakoljunk be a bőröndbe, ha elutazunk" videót, ami szerint simán elkészülne és már nyugodtan ehetné is a sajtos pizzáját. Nem borulna ki az asztalra a pia, és így nem keveredne el a repjegye sem. 
  • Arról sem szabad megfeledkezni, hogy  a konfliktus második lépcsőfoka, az elalvás is elmaradna, mivel időben szólna az utazás előtt éjjel töltőre rakott telefon ébresztője.
  • Jó, tegyük fel, Kevin valahogy otthon marad. Sebaj, anya és apa becsekkoláskor, vagy a repülőn, ugye, észre veszi a dolgot, Facebookon/Viberen/Snapchaten írnak neki (mert ez már nem egy utópisztikus álom, hanem alap, hogy minden gyereknek van már okostelefonja), majd küldenek érte egy Ubert, ami kiviszi a reptérre és a következő géppel már repül is a család többi tagjához. Vagy csak megnyugtatják egymást, hogy otthon minden oké, anya már úton van, amikor meg a betörés zajlik, akkor Kevin bebújik a szekrénybe és hívja a rendőröket. Vége.

Azért jobb, hogy ez a film 1990-ben készült, nem? Különben mit néznénk minden évben karácsonykor?

via Buzzfeed