Mint az ismeretes, Amerikában 50 állam van, saját törvényekkel és szabályokkal. Ezek között vannak azonban olyanok, amelyek alkalomadtán felvetnek néhány kérdést, és a betartásuk kemény munkával vagy sok értetlenséggel jár, pláne, ha a tiltott tevékenységről még soha nem is hallottunk.

Megmutatjuk, mely törvényekre gondolunk mi, amelyek csúnyán összezavarhatják az Egyesült Államokban élőket. Írtunk már hasonlóról, meg olyanról is, ami nem Amerika kiváltsága, mégis, ezeken felbuzdulva kikutattunk még párat. Íme.

Texas

Texasban nem szabad kidobálni szemetet a repülőgépből.

Ez azért különösen érdekes feltételezés, mert ha egy repülőgépen valaki lehúzza az ablakot, vagy kinyitja a vészkijáratot például azzal a céllal, hogy megszabaduljon a taknyos papírzsebkendőjétől, az több szempontból sem tesz túl jót az utazás körülményeinek. Bár ki tudja, lehet, hogy történt már hasonló eset az államban. 

Texasban tilos tollseprűvel középületeket portalanítani.

Jogos törvény, ilyen bármikor bárkivel elfordulhat, amint hirtelen, séta közben kifigyeli, hogy a polgármesteri hivatalon tonnaszám áll a por, amitől minél hamarabb meg kellene szabadítani. Hát, ha Texasban jár, semmiképp se tisztogasson felelőtlenül!

Kalifornia

Amerika legnépesebb államában is szórakoztatják az embereket az elvadult törvényeikkel, ráadásul leginkább a szexuális vagy szexuális jellegű tevékenységekkel nincsenek túlzottan kibékülve arrafelé. Kalifornia állam törvénye kimondja, hogy

tilos faágat dugni egy hegyikecske farába.

Tehát szedjük össze: Van egy faágunk, és olthatatlan vágyunk arra vonatkozóan, hogy valahova beledugjuk azt. A törvény közvetve kimondja, hogy dughatjuk bárhova, de SEMMIKÉPP se legyen az egy HEGYIKECSKE alfele. Oké.

Ezen kívül Kalifornia törvényileg tiltja a(z)

  • orális szexet (mégis, hogyan ellenőrzik ezt?)
  • a megjátszott orgazmust (egy férfi egész könnyen lebukhat, de egy nő?)
  • ha háziállatunk esetleg egy oroszlán, tilos az utcán sétáltatni, kivéve, ha póráz van rajta(!) (Fontos a közbiztonság, lássuk be.)

Megosztunk önnel egy nagyon szomorút is a kaliforniai csodatörvények közül:

  • Ha esetleg ott járna, és ön csúnya, tehát egyáltalán nem szép, akkor törvénybe ütköző, ha az utcán sétál, kellemetlen helyzetbe sodorva ezzel a sok gyönyörű járókelőt. Tanulja meg, nem szabad felzaklatni a szép embereket!

Alabama

 Jöjjön most egy újabb déli állam a maga elmebajos törvényeivel együtt.

Alabamában tilos majmot dohányzásra kényszeríteni. 

Igen. Nem csak hogy nem illendő, tilos is!

Továbbá:
  • tilos a kutyáknak délután hat óra után ugatniuk, és
  • tilos elvenni bárkinek a szüzességét, még házasságkötés után is!

Ez utóbbi Alabama állam Auburn nevű városára jellemző, ahol minden bizonnyal csak szűz emberek élnek. 

New York

Ó, az a csodálatos New York! Hát, ott se teljesen százasak, csak szólunk. Az államban ugyanis:

tilos leköpni a galambokat vagy bármilyen egyéb madarat.

Ki kell bírni, na.  Emellett illegálisnak minősül az is, ha az ember

gesztenyét eszik és hátrafelé sétál az utcán.

Felmerül a kérdés, hogy ezt a kettőt külön-külön is tiltott dolog művelni, vagy csak nem szabad gesztenyeevés közben lábbal tolatni?

Minnesota

A jéghideg Minnesotában élő törvényhozóknak is érzékeny pontjai a madarak, de főleg a madarakkal és az emberi fejjel kapcsolatos közös tevékenységek. Törvénytelennek minősül az alábbi két, nagyon valószínű szituáció, amelyeket MINDENKÉPP el kell kerülnie, ha az államba utazna. Jól figyeljen:

  • Wisconsin városába nem teheti be a lábát egy csirkével a fején.
  • Az állam határait pedig tilos átlépni, ha ön egy kacsát szállít, szintén a fején. 

Kansas

Kansasban tilos ezt tenni:

Igen. Tilos az esőben énekelni. Szegény Gene Kelly minden bizonnyal nagy ívben kerülte el Kansas államát. 

Maryland

Maryland egyik legfontosabb és legéletképesebb törvényét osztjuk most meg önnel. Elöljáróban fontos megjegyeznünk, hogy amennyiben ön rendelkezik egy tevével, aki szeret szórakozni és filmeket nézni, Marylandben nem lesz könnyű dolga vele. Ebben az államban ugyanis

tilos tevét moziba vinni.

Máshova ezek szerint mehetnek.

És így a végére még néhány, csak hogy tudjunk, nekünk mennyivel könnyebb életünk van, mint szegény, hányatott sorsú amerikaiaknak:

Utah államban illegálisnak számít NEM inni tejet, Virginiában tilos nőket csiklandozni, Ohióban pedig

illegálisnak minősül leitatni egy halat.


Ha szeretne még kutakodni a nem teljesen normális, amerikai törvények között, az alábbi oldalon megteheti. Jó szórakozást!