Ha az elmúlt évben aktívan internetezett, akkor bizonyára már ön is találkozott a Cat Transcendence, vagyis a Macska Transzcendencia néven elhíresült giffel.

via GIPHY

Az eredeti felvétel azt ábrázolja, hogy gazdája egy orosz gyerekdalt énekel cicájának, majd annak homlokára helyez egy virágot, ami meglehetősen szokatlan hatást vált ki az állatból: hirtelen olyan fejet vág, mintha csak élete legdurvább tripjén esne át, vagy éppen rádöbbenne létezése értelmére. De azt tudta, hogy miként lett belőle közismert mém?

Если вдруг вам скажут, что меня упекли в дурку...верьте! Верьте! *** честно говоря, я аж похрюкивала во время хохота, когда увидела финал Мисейкиных эмоций *** но честно сдержалась до конца видео)))))))) #котыкошки #крутыекошки #котикитакиекотики #котикиспасутмир #котикиправятмиром #котикиправятинтернетом #безкотаижизньнета #cats #catsofinstagram #catslover #catslovers #Мисеюшка #опасайтесьпетуний #авсеголишьпетунии

Tatiana * (@sophiella_cats_n_nails) által közzétett videó,

Ahogy láthatja, a videó először 2015. június 18-án került fel a gazdi, Sophiella_cats_n_nails Instagram profiljába, ám ez önmagában még nem volt elegendő a látványos sikerhez. 

A kezdetek

Egy héttel az instás poszt után a 4GIFs.com oldal készítői látták meg a macska váratlan összeomlásában rejlő páratlan lehetőséget, ezért gifet gyártottak belőle, valamint egyúttal YouTube-csatornájukra is feltöltöttek a videót. A hatás nem maradt el, a kikerekedő szemű cicára egy éven belül több mint 2,8 millióan csodálkoztak rá.

A gifek reneszánsza

A világhír felé vezető úton a következő lépcsőfokot a Dodo június 30-i, vonatkozó posztja jelentette, ami gifekre bontva mutatta be a folyamatot, ami a macska létének feltehetően legmeghatározóbb pontjához vezetett. Augusztus 4-én aztán az Imgur egyik felhasználója, Wolfy1005 töltött fel róla egy animált képet, ezzel további 2,5 milliós nézettségét generálva neki.

Beindul a mémesítés

Az internet szorgos népművészei 2015 második felében fedezték fel maguknak az igaz macska próféciája és a virágtól összeomló cica neveken is terjedő felvételt, de hiába készítettek belőle egy csomó paródiát és mémet, a nagy áttörés egészen 2016 januárjáig váratott magára.

Ekkor egy YouTube-os, Max Goodrich csinált belőle egy 5 másodperces remixet, amihez a Csillagok között zenéjét, illetve a Mátrix újratöltve Morpheus-ának egyik mondatát vette kölcsön. Azt, ami úgy hangzik, hogy

"a prófécia igaz."

Max Goodrich aznap az Instagramjára és Vince-csatornájára is feldobta saját megközelítését, innentől kezdve pedig nem volt megállás. YouTube-os videója például azóta már több mint 970 ezres nézettséget produkált.

Na, valahogy így lesz egy rövidke instás bejátszásból világhírű mém.

Futottak még

A végére hagytunk még két, különösen erős feldolgozást, nehogy véletlenül hiányérzete támadjon. Elsőként itt egy orosz ihletésű verzió:

Ha azt hitte, ezt már lehet felülmúlni, íme egy másik, amiben a macskának a világ keletkezéséről támadnak lebilincselő víziói.

Via knowyourmeme.com