Jobb, ha minél hamarabb előkészítik a jégkaparót, a jégeralsót, a tundrabugyit, az usánkát és az összes meleg ruhaneműt, amit csak találnak otthon, mert a következő napokban erős lehűlés jön

Igen, legalább ennyire!

via GIPHY

Csütörtökön Budapesten még úgy tűnhet, hogy a tél elköszönőben van. A nap kisüt, a felhők eltűnnek, és akár három-négy fok is lehet. Péntektől aztán bekeményít a tél. 

Pontosabban: dermesztő hideg jön!

A hőmérséklet hirtelen mínusz tíz fok alá esik és napközben sem közelíti meg a mínusz négy fokot sem. Szombat reggel pedig akár mínusz húsz fok is lehet. 

Ezért legyünk nagyon óvatosak, ha reggelente autóba ülünk, mert a jeges úton még a legrutinosabbak is egy pillanat alatt elveszíthetik az uralmat a volán felett. 

Szerencsére mi már kipróbáltuk előre, hogy milyen a csúszós aszfalton egyenesben tartani a kormányt, ezért meg is osztjuk a tapasztalatainkat.

Ebben a hidegben a tavak is rendesen befagynak, és végre lehet korcsolyázni. Érdemes előtte megnézni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság oldalát. Nem győzik hangsúlyozni, hogy csak akkor menjünk rá a jégre, ha biztonságos, vagyis legalább tíz centiméter vastagságú és nem olvad.

Itt pedig megnézheti mit tehetünk, ha a jég beszakadt alattunk!
És még a hó is esni fog!

Egészen pontosan itt található, hogy az országban hol lesz nagyobb mennyiségű havazás az Időkép előrejelzése szerint: 

De ha megfeledkezünk arról, hogy egy pillanat alatt lefagy minden tagunk, a tél akár ilyen szép is lehet!

Akiket pedig a sarkvidéki hideg sem tántoríthat el attól, hogy kiránduljanak, túrázzanak az erdőkben, nagyon fontos, hogy mindig a kijelölt turistautakon maradjanak. Ahol van kapaszkodó, létra, korlát azt feltétlenül használják. És mindig megfelelő cipőben és ruhában induljanak el. 

Jó túlélést!