A Facebookra került fel egy videó nem sokkal ezelőtt, ami szerint a 2-es főúton éppen többen kaphatnak agyvérzést az útviszonyok miatt. Ugyanis ott éppen nagyon havazik, az utakat pedig nagyon nem takarítják.

Az arra közlekedők tartsanak ki, vagy fogadják meg a tanácsainkat, amíg megkapjuk a Magyar Közút válaszát, amiben remélhetőleg elárulják, hogyan készültek a megváltozott időjárási viszonyokra?

Frissítés: Megkaptuk a Magyar Közút válaszát, amiben azt írják, hogy a várható időjárásra való tekintettel még 2017. január 3-án este egy gépjárművüket kitelepítették Rétságra, a 2-es számú főútra való kiérkezési idő csökkentése érdekében.

Hajnalban megtörténtek a havazás előtti alászórások, majd a kora reggeli órákban először a balassagyarmati mérnökség területén, majd a salgótarjáni mérnökség területén is elkezdett havazni. A téli tisztítási feladatokat 19 géppel és a hozzá tartozó kiszolgáló személyzettel végezzük Nógrád megyében.

A 2-es számú főúton a nagyobb fennakadás elkerülése érdekében a rendőrség segíti munkájukat, hogy a téli tisztítást végző gépjárművek akadálytalanul végezhessék feladatukat.  A tisztítási feladatok ütemezésénél egyébként pedig elsőbbséget kell, hogy élvezzenek főútak és nagyobb forgalmat bonyolító mellékutak. Esetleges nagyobb mennyiségű havazás esetére mérnökségenként egy-egy hómarót felkészítettek.

Eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokozatú (sárga) riasztást adott ki hétfőn Tolna megye dombóvári, tamási, valamint paksi járásaira, ahol ma éjfélig kevesebb, mint 0,1 mm mennyiségű ónos eső várható.

Előbb a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, majd napközben a középső megyékben is ónos eső, havas eső, eső válthatja fel a havazást. A lehulló friss hó jellemzően lepel és 4 cm közé becsülhető, de nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és az északkeleti határvidéken 5 cm körüli mennyiség is lehet.