Egy Richard Christianson nevű arizonai fickó tavaly december 31-én, szilveszter éjszakáján Phoenix városában örökített meg egy rejtélyes alakot. Mivel maga sem volt biztos benne, hogy mit látott, úgy járt el, ahogy az azonosítatlan lények esetében szokás: az internet népét hívta segítségül. Innen már rövid út vezetett az egyesek szerint a világvége előjeleként tekinthető szárnyas démonos teória megszületéséhez.

Az azóta nyomtalanul eltűnt Facebook-poszt kezdeti diadalmenetét jól mutatja, hogy több mint 90 ezer megosztást kapott, és számos ember érzett késztetést arra, hogy elmondja róla, amit gondol.

„Akár elhiszik, akár nem, a végítélet napjait éljük”

– vonta le a merész következtetést egy kommentelő.

Mások viszont úgy gondolják, hogy Richard Christianson nem is szárnyas démont, hanem egy angyalt kapott le. A harmadik tábor ezzel szemben sokkal földhözragadtabb álláspontot képvisel, és a helyi vegetációval magyarázza a furcsa látványt.

„Richard, az egy átkozott pálmafa, te meg arra használod, hogy megpróbáld híressé tenni ezt a szart, de nem fog összejönni”

– fakadt ki egy kétkedő.

Most, hogy nagyjából képbe került az esetet illetően, ön előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy hangot adjon véleményének.

Mit ábrázol a rejtélyes fotó?

Via The Sun