18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

GettyImages-549355053

Napi undorító: kíváncsi, milyen dolgokat találtak a dán és norvég óceánjárók szobáiban?

2017.01.29. 11:41

Egy norvég tévériporter arra volt kíváncsi, mennyire tiszták a Dánia és Norvégia között közlekedő óceánjáró hajók, így rögtön hármat ki is próbált. Az oslói kikötőben szálltak fel a társaságok, a Stena Saga, a DFDS Crown Seaways és a Color Fantasy járataira. Szúrópróbaszerűen ellenőriztek 10 szobát úgy, hogy a lakói is jelen voltak, és megdöbbentő dolgokat találtak.

A szőr, a kajamaradék, a penészes ágymatrac általános volt,

egyes szobákban pedig:

  • Használt terhességi tesztet,
  • Használt óvszert,
  • Spermás lepedőket,
  • Össze-vissza fröcskölt spermát az ágy körüli falakon,
  • Vérfoltokat,
  • Egy félmaréknyi, még folyós állapotban lévő taknyot

is találtak. A mérőkészülékek szerint a porszívót is ritkán használhatták: konkrétan tömény por volt a levegőben, a szőnyegről nem is beszélve.

A norvég TV2 csatorna oknyomozó riportja megszólaltatta a társaságok vezetőit is, egyikőjük, a Stena Saga cég kommunikációs igazgatója lesújtónak nevezte az eredményt, és elmondta, hogy már a riport előtt is kilátásba helyezték a matracok cseréjét. Ennek a társaságnak a hajóin mérték a legmagasabb értéket arra vonatkozóan is, hogy mennyi mikro-kórokozó van a szoba felületein: kétszázszor magasabb volt a szám, mint ami az általános lenne.

A videó itt elérhető.

via The Local