Ha a történet igaz (és hát miért is ne lenne az?), akkor alighanem tanúi lehetünk a világ legprofibban végrehajtott manöken kihívásának.

Él (vagy hal) ugyanis egy esküvői ruhába öltöztetett próbababa Mexikó egyik kisvárosában, bizonyos Chihuahuában, akit 1930 óta nézegethet a nagyközönség a La Popular nevű ruhaüzlet kirakatában. A baba nem csak azért különleges, mert ennyi ideje tartózkodik ott, hanem a hátborzongató legenda miatt is, ami körüllengi. Azt beszélik ugyanis, hogy ő

valójában az egyik régi tulajdonos lánya, Pascuala Esparza, 
akit tragikus halála után preparáltak, majd szépen kipakolták a bolt kirakatába.

Azóta el se mozdították onnan, ami nem meglepő fordulat annak tükrében, hogy 87 éve a város legnagyobb látványosságának számít.

Az idők folyamán szép lassan minden kiderült a nőről, többek között az, hogy miként jutott erre a nem mindennapi sorsra, és az is, hogy miket művel azóta.

Esparza épp az esküvőjén készült kimondani a boldogító igent, amikor hirtelen egy rosszindulatú pók támadta meg, amibe a fiatal lány menten bele is halt. Édesanyja képtelen volt elszakadni tőle, ezért minden eszközt bevetett annak érdekében, hogy lánya újra úgy ragyogjon, mint annak idején. 

Ezt a preparációval sikerült is megoldani, a különbség csupán annyi volt, hogy Esparza már nem nagyon tudott ellenkezni. Kénytelen volt elfogadni anyja választását, viszont azóta önálló döntéseket is hozott.

Ezt az arra járó emberek elmeséléseiből lehet tudni. Állítják, hogy a menyasszonyból lett próbababa gyakran követi őket a szemével, ha elhaladnak előtte, olykor pedig megmozdul, sőt, azt is tudni vélik, hogy esténként egy rajongó férfi kedvéért életre kel, hogy együtt táncolhassanak. 

Esparza anyja persze mindig tagadta, hogy a történet bármely része is igaz lenne, de a hívő közönséget ezzel nem lehet letörni, csodájára járnak azóta is, ajándékokkal halmozzák el, és ahogy az a modern világ elmaradhatatlan tartozékává vált, közös szelfit készítenek vele, ha kell, ha nem. Esparza persze olyankor sosem nyüzsög, ami, lássuk be, nem szép dolog tőle. 

Forrás: Viralnova