Rajib Thomast, azaz Papa Rejit mindenki hősként ünnepli, aki ismeri. Az indiai férfi ugyanis 2009 óta 22 olyan HIV-pozitív gyereket fogadott örökbe, akikről szüleik lemondtak és senki nem akarta gondjukat viselni. Thomas azt követően kezdett foglalkozni a fertőzött gyerekekkel, hogy egy kórház előtt találkozott egy súlyos beteg kislánnyal, akin nem tudott segíteni.

Az utcán aludt, csont és bőr volt. Kiderült, hogy HIV-pozitív és mindkét szülőjét elvesztette. Megkérdeztem tőle, mit szeretne enni, azt felelte, tésztát. De sehol nem találtam tésztát a közelben, ezért megígértem, hogy másnap viszek neki. Azon az éjszakán elhunyt.

A férfiról egy kisfilm is készült, ebben mondta el a történetet és azt is, hogy az eset annyira megrázta, hogy nem sokkal később felvette a kapcsolatot a kórházzal és megkérte őket, ha más HIV-es gyerek árván vagy magára marad, szóljanak neki.

Nem kellett sokáig várnia, két gyerek hamar beköltözött a családjához, ami addig rajta kívül a feleségéből és két gyerekükből állt. Bár nem álltak jól anyagilag, mivel bővült a család, nagyobb lakásba kellett költözniük. Egyetlen matracuk volt, ezen aludtak a gyerekek, Thomas és a felesége a földön. A kezdetben négytagú család aztán szép lassan 24 fősre bővült.

Abban, hogy Thomasék el tudják tartani a gyerekeket, nagy szerepet játszik az is, hogy rengeteg adományt kapnak ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Van aki étellel, más ruhákkal és bútorokkal segíti őket.

Még mindig rengeteg a tévhit a HIV fertőzéstől

A férfi nemcsak a befogadott gyerekeiért harcol, hanem minden HIV-pozitív emberért, akinek még mindig együtt kell élnie a stigmákkal.

Attól, hogy HIV-pozitívak, még lehet olyan hosszú az életük, mint bárki másé. Én azért vagyok, hogy megmentsem őket.

Valóban, a közhiedelemmel ellentétben a vírussal nemcsak együtt lehet élni, de a fertőzötteknek teljes életük lehet. Ehhez megfelelő gyógyszeres kezelésre van szükség, ami azt is eredményezheti, hogy a fertőzött nem fertőz tovább.

„Elképzelhető, hogy valaki nem fertőz, mert a gyógyszerekkel sikerült olyan alacsony szintre szorítani a vírusszámot, hogy már a vérében nincs szabad vírus. Ez a vírus a védekező rendszer sejtjeiben bújik meg, ott tovább él, legtöbbször nem adódik át, tehát nem fertőz az illető” - mondta korábban a Velvetnek Dr. Nagy Károly egyetemi tanár, aki azt is hozzátette, a gyógyszerek hatására szexuális úton terjedő fertőzésnek is kisebb az esélye.