Egy angliai városban

4 év alatt majdnem megduplázódott a 17 év alatti fiatalok által elkövetett erőszakolások száma.

Ugyan ez nem magyarországi adat, de azt azért ki lehet jelenteni, hogy elég aggasztó növekedés. Február elején egy 11 éves sunderlandi fiú hét nemi erőszakot ismert be, valamint azt, hogy több 13 év alatti fiút bántalmazott szexuálisan, miután erősen korhatáros képeket nézett a neten.

Az üggyel foglalkozó bíró azt mondta, hogy egyértelműen a pornó váltotta ki a fiúból a szexuális bűncselekményeket. Az ottani igazságügyi minisztérium statisztikái szerint 2015-ben 120 gyerek volt bűnösként érintett erőszak ügyében, míg 2011-ben ez a szám 69 volt.

Mivel az internethez bárki hozzáfér, ezért kampányt indítottak, hogy az otthoni hálózatokon alapból blokkolják a pornográf tartalmakat a 18 éven aluliak elől. A kormány meg is adta erre a lehetőséget a családoknak, de egyesek szerint ide határozottabb fellépésre van szükség. Hogy miért?

  • Mert 2016 novemberében egy fiú bevallotta, hogy miután szenvedélyévé vált a pornónézés, többször is megerőszakolta a húgát.
  • Mert elítéltek egy 12 éves fiút, aki ellen erőszak miatt emeltek vádat.

Simon Bailey  gyermekvédelmi szóvivő szerint még soha nem volt ennyire fontos, hogy a fiatalokat kellőképpen tájékoztassák a szexuális kapcsolatokról, mivel

mire a gyerekek betöltik a 14-et, addigra már 94 százalékuk találkozik pornóval, és sokan hiszik azt, hogy a látottak valóságosak.

(The Daily Mail)

Mit gondol, nálunk ehhez képest védettebbek a gyerekek?