A georgiai kincskereső az egyik legjobb dolog, ami csak egy folyóval történhet

2017.02.20. 10:12

Jake “DALLMYD” Koehler 2011-ben indította el YouTube-csatornáját, ami eleinte a Call of Duty és a Grand Theft Auto számítógépes játékok köré összpontosult, majd egy éles profilváltással a vízi kalandok felé fordult. Manapság már elsősorban búvárkodós videói miatt ismerik. A srác szabadtüdős merüléssel derít fel folyókat, tavakat, és közben csupa hasznos dolgot cselekszik. Csapdába esett állatokat szabadít ki, kidobja az útjába akadó veszélyes hulladékot és vízben talált javakat juttat vissza jogos tulajdonosukhoz.

Autodidakta búvár 

Jake Koehler az internet segítségével készült fel a kincskereső életmódra. Szabadtüdős merülőkről nézett YouTube-videókat, és megpróbálta mindaddig visszatartani lélegzetét, amíg a felvételen búvár. Emellett minden nap eljárt úszni. Minél többet gyakorolt, annál tovább bírta a víz alatt.

YouTube-videók segítségével toldotta meg a víz alatt töltött időt
YouTube-videók segítségével toldotta meg a víz alatt töltött időt
Fotó: instagram

Gyémántokat és pisztolyt is talált

A youtuber által felkutatott tárgyak viszonylag széles spektrumot ölelnek fel. Ha azt hiszi, hogy csupán hordalékra meg sörösdobozokra bukkan, ön bizony téved. A szokásosnak mondható horgászcuccok mellett haverjaival már napszemüvegeket és késeket, sőt két darab, látszólag gyémántból készült díszgombot is talált.

A TOP3 leletem GoPro-kból, egy iPhone-ból és egy fegyverből áll össze. A legtöbb esetben sikerült felkutatnom a kamerák tulajdonosait, ahogy a mobilét is. Jó érzés találni valamit, de még jobb visszaadni a gazdájának.

A még működő iPhone-nál ezt úgy valósította meg, hogy elkezdte végighívni a kontaktlistában lévő számokat, míg végül talált valakit, aki ismerte a tulajdonost. A pisztolynál szintén jogkövető állampolgárként járt el. Értesítette a rendőröket, nehogy az rossz kezekbe kerüljön.

Néha horgok akadnak bele 

Amit a srác csinál, az elég veszélyes, hiszen a zavaros vízben bármikor megtörténhet a baj. Éppen ezért igyekszik kellő óvatossággal eljárni.

Fontos, hogy ismerd a határaidat. Jó, ha van veled egy barát, miközben úszol. Mindig viszek magammal egy kést is a búvárkodáshoz. Néhányszor már megesett, hogy horgokba akadtam.

Jake Koehler az állatvilág sorsát is a szíven viseli. Ha damilba gabalyodott, vagy horogra akadt halakat, teknősöket lát, rögvest kiszabadítja őket. A vízben talált szemét mellett sem tud csak úgy elmenni. Azokat, amik veszélyt okozhatnak, kiviszi a partra, majd kidobja. 

Horgászlegendákkal pecázik

A búvárkodáson kívül Jake Koehler másik fő szenvedélyét a pecázás jelenti. 2015-ben a Lucky Tackle Box lett a szponzora, így olyan horgászlegendákkal forgathatott, mint Scott Martin, Randy Howell, Matt Allen és Tim Little.

Imád horgászni
Imád horgászni
Fotó: instagram

A kincskereső az utóbbi időben különösen nagyot ment a YouTube-on. Feliratkozóinak száma tíz nap alatt 400 ezerrel gyarapodott, így három héttel ezelőtt az egymilliós határt is átlépte, most pedig már 1,3 milliónál többnél jár. Arról nem is beszélve, hogy videó összességében több mint 55 milliós nézettséget generáltak.

Annyira feltüzel, hogy a csatornám hova nőtte ki magát. Ez adta meg a lehetőséget, hogy pecázva utazzam körbe a világot és megismerjek néhány hihetetlen embert.

Ha Jake Koehler kalandjairól a jövőben sem szeretne lemaradni, egyből három lehetősége van követésére: a YouTube, a Twitter és az Instagram

Via Slickster Magazine, scout.com