Az amerikai Sam Manfort idejét és energiáját nem kímélve nagyon fontos elemzéseket készített a földönkívüliekről. Ezek a statisztikák pedig mikor lehetnének aktuálisabbak, ha nem akkor, mikor a NASA nyilvánosságra hozza, hogy hét földszerű bolygót találtak?

Monfort a Nemzeti UFO bejelentő Center honlapját vette alapul, hogy megvizsgálja, milyen gyakoriak a földönkívüli szpottingok. Az első, és talán legérdekesebb megállapítása, hogy a '90-es éveben nagyon megugrott a bejelentések száma. A korábbi évtizedekben mindössze pár ezer volt, 1990 és 2000 között viszont 10 ezerről 40 ezerre ment fel ez a szám. A 2010-es évekre pedig az évi 45 ezer bejelentést is elérte. 

Tehát úgy tűnik, az elmúlt években szignifikánsabban több UFÓ-t látunk, mint bármikor korábban. Persze nem kizárt, hogy az internet nagy segítség az alkalmi UFÓ vadászok számára, akik bármikor bármi furcsaságot látnak, azonnal jelenthetik az információs szupersztrádán.

Egyébként a világon a legtöbb UFÓ-t Amerikában látják, de a bejelentések alapján előkelő helyen van Ausztrália, Észak-Európa, és igen, Közép-Európa is. Ezen a térképen láthatja, hogy Magyarország például Romániánál és Szerbiánál is jobban teljesít ezen a téren:

Szintén elég érdekes, hogyan változott a földönkívüli repülő tárgyak alakja – legalábbis a beszámolók szerint. Míg korábban, az 1900-as évek első évtizedeiben a repülő csészealjak magasan vezették a listát, addig ma már inkább a különös fényjelenségekben látják a földönkívülieket, már akik látják őket.

Ha kíváncsi a többi UFÓ-s infógrafikára, itt megnézheti őket!