horoszkóp
shutterstock 537672973

Ezek a nők nem boldogabbak, mint rusnyább társaik

vik
2017.03.05. 10:19

Ha ön szép, egyrészt gratulálunk, másrészt viszont nagyon sajnáljuk érte. Mindkettőre okunk van, utóbbira a csodálatos internethasználó közönség nyitotta fel a szemünket. Többen is rávilágítottak a tényre, hogy hiába a sok irigylő tekintet, a könnyebben megszerzett munka vagy az esély egy gazdag, mindent elnéző társra, a gyönyörű nők pont olyan nehéz (ha nem nehezebb) életet élnek, mint rusnyább társaik

A fenti cikkre reflektálva rusnyának jelen esetben azt nevezzük, aki annyira nem vonzó, mint mások, akik viszont de. A "de" kategória panaszait olvashatja most, akik elmondják, hogy miért macerás nekik lenni. 

via GIPHY

A gonosz lányok

Sokan azt írják, hogy szépségük teljes tudatában választottak a gimnázium ideje alatt barátokat. Mivel ugye senkinek sem fordult fel a gyomra, amikor rájuk nézett, ez könnyű folyamat volt, gyűltek köréjük az érdeklődő osztálytársak, mint a legyek.

Ez azonban mégsem jelenti azt, hogy őszintén kedvelnének. Előtör az irigység, a rosszindulat, de mindig csak a hátad mögött. Ha megosztod velük az életedet, neadjisten a gyengeségeidet, azt tuti, hogy kihasználják. 

-írja az egyik szépnek mondott hölgy a Reddit-en. 

via GIPHY

Mások annyira bestresszeltek ugyanettől a problémától, hogy elkezdték kerülni a nőnemű lényeket, hogy a fiúk között leljenek őszinte barátokra. Viszont, ha lány barátok híján csak fiúkkal kvaterkáznak, nagy rá az esély, hogy azok nem tudnak ellenállni csillogó szépségüknek, ezért jól beléjük szeretnek. Az meg már nem annyira nevezhető barátságos légkörnek.

Lányokkal csak abban az esetben érdemes jó viszonyt kialakítani, ha a másik is ugyanolyan vonzó teremtés, mint te, mert akkor biztos lehetsz abban, hogy mindkettőtöknek hasonlóan kibírhatatlan problémákkal kell megküzdenetek. 

Öltözködési dilemmák

Ezek a hányatott sorsú széplányok azt is nehezen viselik, hogy minden tekintet rájuk szegeződik, és mivel ezek a tekintetek nagyrészt kéretlenek, így nincs más megoldás az elkerülésükre, csak ha fiúnak vagy minél igénytelenebb lánynak öltöznek. 

A járásomon is változtatnom kellett. Semmi csípőmozgás és risza: karót nyelt testtartással kellett közlekednem, olyan voltam, mint egy szellem, aki siklik. 

via GIPHY

Aki szép, az csak hülye lehet

Ez a sztereotípia teszi leginkább tönkre az érzékeny lelkületű szépségek életét. Azt mondják, a külsejük miatt senki sem veszi őket komolyan, akármennyire is próbálják bizonyítani, hogy nőtt nekik agyuk, hiába. 

Elkönyvelnek idiótának, tehetsz, vagy mondhatsz bármit, ettől a gondolattól nem tágítanak. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy eltántoríthatatlanul hiszik, hogy csak egy menedzser trófeafeleségeként tudtam valaha is érvényesülni.

via GIPHY

Mégsem olyan könnyű munkát kapni

Pedig többen magasan kvalifikált személyek, akikkel az is előfordul, hogy két állást kapnak meg egyszerre. Nem azért, mert kívánatosak, hanem mert eszesek. Vagy mégsem?  

Tudtam, hogy mindkét munkára ugyanannyira alkalmas vagyok, de aztán ez mégsem számított. Az elsővel az volt a gond, hogy csak azért vett fel a főnök - egy amúgy nem is létező pozícióra -, hogy utána arra hivatkozva, hogy miatta kerültem be, állandóan az sms-eivel zaklathasson. A másik pasi meg egyszerűen csak felajánlotta, hogy enyém lesz a munka, ha lefekszem vele. 

A barátság-zóna problematikája

via GIPHY

Azt ugye már megbeszéltük, hogy szép nőként nem éri meg más lányokkal barátkozni (kivéve, ha mind hasonlóan káprázatosak), ezért ilyenkor nyilván csak az urak maradnak. Náluk viszont állandóan felmerül a veszély, hogy egy italozós este után nekiállnak flörtölni, akkor is, ha amúgy barátnőjük van. 

Nagyon nehéz ilyenkor úgy visszautasítani őket, hogy ne bántódjanak meg, és a jó viszony is megmaradjon. Persze, nem ez a világ leborzasztóbb dolga, de azért iszonyú fárasztó állandóan ezen aggódni.