Még csak 27 éves, de a világ összes országát bejárta

2017.03.10. 19:51

Emlékszik még a 27 éves Cassandra De Pecol történetére? Ő az a connecticuti lány, aki 2015 júliusában intett búcsút hazájának, mert a fejébe vette, hogy a béke nagyköveteként az egész világot bejárja. Kalandozásairól novemberben írtunk, akkor még 181 országnál tartott. A szemrevaló szőkeség persze azóta sem lopta a napot. Olyannyira nem, hogy összejött neki a remélt rekord: ő lett az első nő, aki a világ mind a 196 szuverén államát - Tajvannal, Koszovóval és Palesztinával megtoldva - dokumentáltan bejárta.

Az utazó egyúttal egy másik csúcsot is felállított. 18 hónap és 26 nap alatt teljesítette célját, ami gyorsági rekordnak számít. Ahhoz, hogy ez sikerüljön 255 alkalommal szállt repülőre, és összesen 170 ezer fontot, mintegy 62 millió forintot költött el. A pénz túlnyomó részét szponzorok segítségével teremtette elő.

Az iskola óta megvolt bennem a vágy, hogy a világ összes országába ellátogassak, hogy többet tudjak meg a kultúráról, a természeti környezetről és a vallásról.

Bár az Egyesült Államok egyfajta kulturális olvasztótégelyként funkcionál, ahol egy csomó nép él egymás mellett, Cassandra De Pecol kíváncsi volt, hogy honfitársai honnan származnak. Meg arra is, hogy ő honnan származik, mert családjának gyökerei Európába nyúlnak vissza.

„A Közel-Kelet tényleg olyan, mint a hírekben? És mi van az Amazonasszal?”

– ilyen kérdések zakatoltak a fejében, amikor vad tervezgetésbe fogott.

Relish your own sacred experiences of travel, no two one is better or worse given the circumstances 👁👁 • • • Still, many people think that spending even a day in a country doesn't count as actually "being there", let alone the providing one the ability to "experience" anything. I know a lot of you who follow my journey are travelers, so I'm going to ask you to chime in on this in the comments section down below. Tell me the best experiences you have had in the shortest amount of time in a country. How did time impact your experience? What made your experience so memorable? Do you think if you had stayed there longer, it would have made for a more powerful experience or was the drive to maximize time what made that experience all the more enriching? 🤔 • • • Some of the most powerful and life-changing experiences I've had during my travels, happened over the course of an hour or two. On a bus heading to Chile after a short stay in Bolivia, I sat next to a local Bolivian woman who shared tons of local indigenous fruits with me and we shared a long, amazing conversation in my broken Spanish and her broken English. This was the best "Bolivian" experience I'd had and it happened over the course of 4 hours. I even lived in Bolivia for 2 months years ago and didn't have the opportunity to meet someone so intriguing nor taste such eclectic local fruits, in those two months. Or in North Korea, where the most powerful handshake of my life happened with the soldier in this photo. It was 5 minutes of power and fear that shaped my life in a major way. I could go on and on but the bottom line is; yes, 2 days is more than enough. Maximize your time, leave all preconceptions at the door to allow for the ability to dive in head first, and let the unknown of these quick yet deep experience win you over. Sometimes we need to let go of this theory of time determining whether or not we are able to gain a sense of place. Sometimes... that one experience is just enough to peak your interests to want to go back in the future to dive for something deeper. But then again, maybe not. 🗝 • • • So... what are some of yours?! 🌏🏃🏼‍♀️

Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) által megosztott bejegyzés,

Utazgatásai során a lány számos olyan tényezővel szembesült, amikre a legkevésbé sem számított. Észak-Koreában például kezet fogott egy katonával, aki azt találta mondani:

„El fogunk pusztítani titeket, Amerika.”

A kalandor azonban cseppet sem rezelt be tőle. A legnagyobb nyugalommal azt felelte neki, hogy meg akarja mutatni, lehetnek barátok és megférnek egymás mellett.

Cassandra De Pecol „Expedition 196” elnevezésű projektjének listáján Jemen volt az utolsó ország, de már hazautazott Connecticutba, ahol családjával és barátaival ünnepelt. Az illetékesek jelenleg is vizsgálják dokumentációt, két rekordját várhatóan néhány héten belül érvényesítik.

Ha azt hiszi, hogy a lány most már meg tud maradni a fenekén, akkor messze jár az igazságtól. Február végén ugyanis az Antarktiszra készül. Ezzel párhuzamosan szeretné elérni, hogy 50 országban ültessenek fákat a nevében, hogy csökkentse utazásával előidézett szénlábnyomát.

I 💚 #Palau • • • #Expedition196 #EveryCountryInTheWorld #NaturalIslandSpa #MilkyWay #PeaceThroughTourism

Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) által megosztott bejegyzés,

Világjárásáról egyébként egy könyv formájában számolna be részletesebben, és szeretné mielőbb befejezni erről szóló dokumentumfilmjét is.

Egész hétvégén kommenteket és üzeneteket olvastam, és teljesen letaglózott a támogatás és tisztelet, amit tőletek kaptam. Ellentétben azzal, hogy mit gondolnak rólam, valójában eléggé introvertált vagyok, és szeretem megtartani magamnak a dolgokat. Ennek ellenére imádtam, hogy hitelesen oszthattam meg veletek a felfedezett környezetet, kultúrákat és embereket, miközben körbeutaztam a világot.

Arra az esetre, ha Cassandra De Pecol antarktiszi útjáról sem szeretne lemaradni, a figyelmébe ajánlanánk az instáját, amit ide kattintva követhet be.

New vlog coming up soon of my experience at #SonevaFushi in the Maldives! 🐬♻️

Cassie De Pecol | Official (@expedition_196) által megosztott bejegyzés,

Via The Sun