Nemrég egy olyan lányról írtunk, akinek minden női szerve kettőződött, most pedig egy olyan sztorira bukkantunk, amelyből kiderült, a másik véglet is létezik. A brit Tasha Bishop az angol Cosmopolitannak mesélte el a történetét, hogyan derült, ki hogy egyetlen női szerve sincs és mégis, miként tud ma már szexelni is.

Bishop elmondása szerint nyolcadikos volt mikor először felmerült benne, hogy nem stimmel vele valami. Ebben az időszakban ugyanis az összes lány elkezdett menstruálni az osztályában csak ő nem. A rossz érzései ellenére mégis inkább megpróbált ezzel nem foglalkozni, és azzal magyarázta, hogy későn érő típus. Ezért évekig nem is mondta el az édesanyjának, így pedig orvos se látta.

Az orvosok azt sem tudták, hogy tényleg nő vagyok-e

A lány végül akkor avatta be édesanyját a félelmeibe, mikor 17 évesen az osztálytársai már sorra vesztették el a szüzességüket, ő pedig még csak nem is menstruált. Ekkor felkerestek egy nőgyógyászt, akiből az ultrahang vizsgálat során kibukott a diagnózis:

Úgy tűnik, nincsen benned semmi

- mondta némileg nyersen a döbbent szakember, aki végül részletesen elmagyarázta a tininek és édesanyjának, hogy a lány nem rendelkezik méhhel, méhnyakkal, egyetlen petefészke van és a vaginája azaz a hüvelye sem fejlődött ki. Ez utóbbi kívülről úgy tűnt mintha átlagos lenne, ám a nyílás mögött nem alakult ki a bemenet - ahova mondjuk egy pénisz befér - hanem egy izomfal fejlődött ki.

A vizsgálatot számos másik követte különböző orvosoknál, akik többek között azt a kérdést is többször feltették, hogy Bishop egyáltalán valójában nő-e. Végül néhány hónap után sikerült megállapítani, Bishop valóban, biológiai értelemben lány, és Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómával diagnosztizálták, ami a méh legsúlyosabb fejlődési rendellenessége.

Mire számíthat valaki ilyen diagnózissal?

A lány azt azonnal megértette, hogy természetes úton soha lesz képes teherbe esni. Sőt az se biztos, hogy valaha, bármilyen módon várandós lehet. Ám emellett az a kérdés is felmerült, hogy vagina hiányában szexelni egyáltalán fog-e. Mint kiderült, ez is csak akkor lehetséges az ő esetében, ha megcsinál magán egy "tágító kúrát". Igen, ez pontosan azt takarja, amire az ember elsőre gondol, ennek során szép lassan és fokozatosan kitágítják a hüvelyt.

Kezdetben Bishop el is vetette ezt a dolgot, ám hamarosan megismerte jelenlegi párját, akiért végül hajlandó volt végigcsinálni a fájdalmas procedúrát. Elmondása szerint egy hétre be kellett feküdnie a kórházba, ahol kezdetben egy toll méretű vibrátorral, majd egyre vastagabb eszközökkel kellett tágítania magát. 

Iszonyatosan fájt, sokszor megsértettem magam, de mégis tudtam, hogy csinálnom kell. Persze az irónia a dologban az, hogy ezt nem azért KELL csinálnia az embernek, hogy kigyógyuljon egy betegségből, hanem azért hogy szexelni tudjon

- magyarázza a lány, aki azóta túl van az szüzessége elvesztésén. Szerencsétlenségére azonban míg ő Oxfordba jár egyetemre, a pasija Franciaországban tanul, így havonta csak egyszer tudnak találkozni. Ennek pedig az az eredménye, hogy ennyi idő alatt a vaginája összehúzódik, így a mai napig nem szabadulhatott még meg a tágítóktól.

Mindezek ellenére azt mondja, mára már sikerült elfogadnia önmagát, és a rendellenessége valójában megmutatta neki, hogy mennyivel erősebb és mennyivel többre képes, mint azt korábban hitte magáról.