Amióta van közlekedés és aszfalt, vélhetően a világ minden táján megjelentek a kátyúk, amiktől mindenki aki különböző mennyiségű keréken közlekedik, az őrület határára kerül. Itthon is nagyon jól ismerjük a problémát és azt is, hogy a legtöbb esetben elég fegyvertelenek vagyunk az útonálló mélyedésekkel szemben.

Ezt az állapotot elégelte meg egy graffitis az angol Watford városában, és elég sajátságos módon vette fel a harcot a kátyúk ellen.

Az ismeretlen tettes egy hatalmas, sárga péniszt rajzolt az őt legjobban zavaró közúti lyuk mellé, és hogy senki ne tudja félreérteni az üzenetet, azt is odaírta: javítsatok meg!

És vajon vette az üzenetet az önkormányzat? Lett látható eredménye az akciónak?

A válasz: IGEN!

Csak nem úgy, ahogy az alkotó várta volna.

A péniszt nagyon hamar eltüntették, a kátyú megmaradt.

A Watford Observernek egy közutakért felelős szakember elmondta, tavaly novemberben kaptak bejelentést a gödörről, akkor meg is vizsgálták, de mivel nem kifejezetten veszélyes, a megjavítására még várni kell.

A "LIK" élete

Hasonló, bár ennél kedvesebb és egyáltalán nem obszcén esetre egyébként Magyarországon is volt már többször is példa. Itthon a kátyúkból kialakított kertek a trendik, ami azt jelenti, hogy az utakon található lyukakba ültetnek virágokat, egy igazán méretes résbe pedig, akár egy kisebb kert is bele tud költözni.

Ám még érdekesebb LIK esete, ami egy kátyú (volt?) a Róbert Károly körúti felüljárón. Február elején keletkezett és bár azóta többször betömték, újra és újra beszakad. Az elpuszíthatatlan gödör annyira felkeltette valaki érdeklődést, hogy saját Facebook oldalt csinált neki, ahol folyamatosan lehet követni LIK tágulását és az ellene folytatott háborút.