Elég szomorú tanulmány jelent meg egy szexualitással foglalkozó amerikai szaklapban. Az Indiana Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy a különböző nemű és orientációjú embereknek mennyire kielégítő a szexuális élete. A felméréshez 26 ezer hetero férfit, 24 ezer hetero nőt, 452 meleg férfit, 340 leszbikust, 550 biszexuális férfit és 112 biszexuális nőt kérdeztek meg. Az sajnos nem világos, mi alapján osztották le a csoportok számait így, mindenesetre elég érdekes adatokat kaptak.

A felmérésből az derült ki, hogy a hetero férfiak a legkielégültebbek, 95 százalékuk mondta azt, hogy általában vagy mindig van orgazmusa, mikor szexel.

A meleg férfiak nem maradtak el sokkal mögöttük, nekik 89 százalékuk mondta ugyanezt, a biszexuális pasik pedig 88 százalékban jutnak el a csúcsra közösüléskor.

Ezzel szemben a nők sokkal rosszabb helyzetben vannak. Közülük a legkielégültebbek a leszbikusok, akiknek 86 százalékban van orgazmusuk. A biszexuális nőknek azonban csak 66, a heteroknak pedig 65 százalékban. Ami párba állítva a hetero férfiak 95 százalékos eredményével, elég lesújtó adat.

Nem oráloznak eleget a pasik

A kutatók számára sem teljesen egyértelmű még, hogy mi áll a nagy különbség hátterében, de van néhány elméletük. Az egyik, hogy a leszbikusok jobban értik a női test működését mint a férfiak, ezért könnyebben tudják, hogyan kell egy nőt kielégíteni. Egy másik eredmény pedig arra enged következtetni, hogy azoknak a nőknek van több orgazmusuk, akiket a partnerük rendszeresen orálisan is kényeztet.

De az is nagyon fontos, hogy mennyire nyitott egy nő a partnere felé, mennyire tudja kommunikálni, hogy mi jó neki és mennyire kísérletező kedvű a pár.