4

Azt hitte a nem okos fiatal, hogy Ausztráliába megy, hát meglepődött

2017.04.02. 17:56

Milan Schipper egy átlagos holland diák, akiről valószínűleg a büdös életben nem hallunk egy mukkot sem, ha nem követ el egy viszonylag végzetes hibát: nem volt elég körültekintő.

Az interneten vásárolt magának repülőjegyet, hite szerint Ausztráliába, azon belül is Sydneybe. Csakhogy ő a kanadai Sydneybe váltott jegyet, ami jó darabig nem tűnt fel neki.

Már Torontóban voltam, és a gép nagyon kicsi volt, úgyhogy elgondolkoztam - kibírja ez egyáltalán Ausztráliáig? 

Aztán - valószínűleg átszállásról lehet szó -  felszállt az apró gépre, az előtte lévő ülés hátába épített kijelzőn pedig gyorsan ellenőrizte, hova is közlekedik pontosan. Ekkor esett le neki, hogy egészen máshova megy, mint akart. (Az alábbi képen látható fiatalemberről van szó.)

Posted by Milan Schipper on Monday, 21 December 2015

Mentségére szóljon, hogy elmondása szerint Amszterdamból az ausztrál Sydneybe körülbelül ezer euróért látott jegyeket, ezt pedig nyolcszázért vette. Ezért csapott le rá: olcsónak tűnt, de nem gyanúsan olcsónak.

Schipper végül mindössze öt órát töltött a kanadai Sydney-ben, majd visszarepült Torontóba, ahol további tizenkét óra várakozás után felszállt egy Amszterdamra tartó gépre. Oda már kiment elé az édesapja.

A Buzzfeed egy kanadai rádióra hivatkozva azt írja, hogy egy légitársaság felajánlott neki egy ingyenjegyet eredeti úti céljába, de visszautasította, mondván, úgysem lenne ideje felhasználni, mert kezdődik az iskola, és amúgy is sok a dolga.

Azóta mondjuk meggondolhatta magát, mert a Facebook-oldalán megosztottegy oldalt, amelyen adományokat gyűjt egy jó irányba tett utazáshoz.