Tysen Benzt azzal akarták megtréfálni, hogy 13 éves barátnőjének halálhírét keltették a különböző szociális csatornákon, a fiú pedig elhitte és végzett magával. A hazugságot jól felépítette a fiú barátnője, valamint több iskolatársa és barátja is segített, hogy hiteles legyen az átverés. Rengetegen küldtek online üzeneteket, hogy meggyőzzék a lány haláláról. 

Édesanyja szerint a fiú titokban - az egyik barátja által - vásárolt telefonon tartotta a kapcsolatot a barátnőjével, a nő semmit sem tudott a kapcsolatukról. Azóta sem sikerült találkozni a lánnyal, hogy felelősségre vonja, ugyanis nem adhatják ki az adatait, amíg kiskorú. 

Hozzátette, hogy nem érti a lány motivációját, hiszen 13 évesen már tudnia kéne mi a különbség jó és rossz között, úgy gondolja, a lány csak kihasználta a könnyen manipulálható fiút, hogy szórakozhasson rajta. 

Az édesanya figyelmeztette a többi szülőt: 

Arra kérem a családokat, hogy beszéljenek gyermekeikkel arról, milyen értékes ajándék az élet, illetve az internet rejtett veszélyeiről, arról, hogy egy email, vagy SMS is pont olyan hatásos lehet, mint az élőszó. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

via Buzzfeed