Bree Olson most 30 éves, és öt éve nem találja a helyét a világban. Ezt pedig annak tudja be, hogy 25 esztendősen felhagyott a pornózással. A nő a Real Women Real Stories (Igazi nők, igazi történetek) filmes projektben vett részt és mondta el a történetét. Érdekes módon nem kifejezetten a pénzhiány miatt tartja hibának, hogy visszavonult a felnőttfilmezéstől, hanem valami sokkal nyomasztóbbal küzd meg minden nap. Azzal, ahogy a társadalom mikén viszonyul az ex-pornósokhoz.

Olson 19 éves volt, mikor elkezdte a szakmát. Elmondása szerint nem csak jó pénzkereseti lehetőség volt, de a saját szexualitásának határait is feszegethette benne. Aztán hat év munka után úgy érezte, elég volt. Úgy gondolta, eljött az idő, hogy klasszikus amerikai, kisvárosi életet éljen, csak azzal nem számolt, hogy erre már neki soha nem lesz lehetősége.

„Úgy néznek rám, mint egy nemi erőszaktevőre”

A nő arról számol be, hogy múltja miatt a társadalom megbélyegzi és abszolút nem fogadja már be.  

Úgy tekintenek rám az emberek, mint egy szexuális erőszaktevőre. Úgy bánnak velem, mintha kevesebb lennénk mint mások.

És arra is rá kellett jönnöm, hogy soha nem lehet belőlem ápolónő, nem dolgozhatok gyerekekkel és nem vesznek fel egyetlen olyan céghez sem, ahol erkölcsi kikötések is vannak a szerződésben" - magyarázza az egykori felnőttfilmes, akinek ma már gondjai vannak a megélhetéssel is.

A kirekesztettség teljes bezártsághoz vezetett

Olson arról is mesél az interjúban, mennyire kihat a mindennapjaira is ez kirekesztés.  Teljesen bevett szokás, hogy az emberek lekurvázzák az utcán, sőt van, aki átmegy a túloldalra, hogy ne találkozzon vele szemtől szembe. Ez pedig eljuttatta arra pontra, hogy ha nem muszáj, akkor inkább nem is megy ki a lakásból.

„Életem legnagyobb hibája volt, hogy otthagytam a szakmát, csak azért, hogy elnyerjem az emberek tiszteletét és szeretetét. Ma már tudom, hogy soha nem fognak se megkedvelni, se befogadni” - mondja a nő, aki a fiatal lányoknak is üzen a videóban.

„Soha ne kezdjetek el pornózni!”

Ezt mondja a Olson, aki egyébként abszolút nem a pornóipart ítéli el ezzel a kijelentéssel, hanem a közönséget. A nő véleménye az, hogy a felnőttfilmek tényleg sokat segíthetnek a színészeiknek és fogyasztóknak is abban, hogy jobban megismerjék magukat és teljesebb lehessen a szexuális életük, ám még mindig nagyon stigmatizálják az iparág dolgozóit. Amíg pedig ez így van, nem tanácsolná egyetlen fiatal lánynak se, hogy belevágjon.

A pornózás az egyetlen olyan szakma, amiben egy nő minél sikeresebb, annál többet fog szenvedni miatta a jövőben.

És bár vannak sikersztorik, például Sáfárny 'Aleska' Emese , Michelle Wild vagy Sasha Grey, akik miután elhagyták a pályát, celebkedni kezdtek. és ez nagyon bejött nekik, de valószínűleg nem ez a jellemző. Ráadásul a szakemberek szerint a férfipornósok még nehezebb helyzetben vannak ebből a szempontból. Erről itt olvashat bővebben.