Egyre több helyen írnak a G-pont trónkövetelőjéről, az A-pontról. Ez önmagában nem egy új erogén zóna, hiszen a női test része, de a szakemberek az elmúlt években kezdek el behatóbban foglalkozni vele. Bár hasonlóan misztikus, mint elődje és folyamatosak a viták arról, hogy létezik-e, akik szerint igen, azok azt mondják, nagyon intenzív és hosszan tartó orgazmust okoz a nőknek.

De hol is van ez?

Az A-pont, hivatalos nevén, Anterior Fornix, a hüvely legmélyebben található erogén zónája, amely méhnyak előtti kis hurokban található.

De nem kell megijedni attól, hogy ennyire mélyen van!

A hüvely átlagosan 7-8 centi mély, izgalmi állapotban ugyan megnyúlik nagyjából 10 centisre, de egy átlagos méretű pénisz simán el tudja érni így is az A-pontot. A Men's Health által megkérdezett nőgyógyász professzor szerint a legbiztosabb módja az A-pont ingerlésének a misszionárius és a kutyapóz.

És ezt csak most találták meg?!

Nem. Biztos, hogy már évszázadok óta élvezik a nők az A-pont okozta orgazmus, de a nevét 1997-ben kapta. Egy malajziai orvos, Dr. Chua Chee Ann, vette a fáradtságot, hogy alaposabban megvizsgálja. A doktor azt tanulmányozta, hogy a vagina mennyire nedvesedik be különböző pontok izgatásánál, és azt fedezte fel, hogy a legjobb hatást az A-pont stimulálásával lehet elérni. A kísérletében résztvevő nők 77.5 százalékánál kiemelkedően ez a módszer volt a legcélravezetőbb. 

Sőt, a kutatása szerint voltak nők, akik a stimulálás után még napokig izgalmi állapotban voltak.

Persze akkor sem kell pánikolni, ha Ön nem találja magán vagy partnerén az A-pontot, mert itt is hozzá kell tenni, hogy minden nő más. Lehet, hogy sokan átélik a gyönyört ezáltal, de vannak akik a G-pontra esküsznek és azokról se feledkezzünk meg, akiknek valami más esik jól. A lényeg, hogy egy próbát ez is megér, hiszen kísérletezni mindenképp érdemes!