Csodáról beszélnek a paraguayi Villarrica gyülekezetének tagjai, miután a Santa Librada templomban többen is látni vélték, ahogy Szűz Mária szobra sírva fakad. A rejtélyes jelenségről egy helyi asszony, bizonyos Zully de Meaurio készített videót, így most ön megnézheti, hogy mi történt.

„Odahívtam a férjem, és szóltam neki, nézd csak, sír, könnyes a szeme! Ezután megragadtam a mobilom, és elkezdtem felvenni."

– idézte fel a nő, aki élete párja mellett a fél szomszédságát is összeverbuválta a helyszínen. Ők szintén megerősítették a pityergés tényét, tehát valószínűnek látszik, hogy nem az elmebaj elszigetelt esetéről beszélhetünk.

A szobor szokatlan cselekedete változatos reakciókat váltott ki a hívekből. Egy fiatal nő például annyira felizgatta magát, hogy kapásból elájult, mások meg úgy meghatódtak, hogy példáját követve könnyekben törtek ki.

„Azt akarja, hogy imádkozzunk.”

– kiabálta be valaki a háttérből.

A látottak alapján hosszú távú prognózisok is születtek. Volt, aki szerint ezután a béke korának kell következnie, és az emberek végre felhagynak azzal, hogy egymással harcoljanak.

Dél-Amerikában nem először fordult elő, hogy vallási szobrok látszólag valami olyasmit csinálnak, amit nem kéne. Tavaly állítólag egy bolíviai Szűz Mária-szobor könnyezett vért, egy mexikói Jézus-szoborról pedig megállapítást nyert, hogy tényleg kinyitotta a szemét.

Annak ellenére, hogy megszaporodtak a hasonló esetek, a katolikus egyház viszonylag ritkán ismer el modern kori csodákat. II. János Pál pápa nevéhez viszont egyből kettő is fűződik.

Via The Daily Mail