Naponta hozunk Önöknek követésre érdemes Insta-profilokat, amik tele vannak sokat meztelenkedő lányokkal. Változatlanul tartjuk magunkat ehhez az irányvonalhoz, azzal a fontos különbséggel, hogy most egy olyan csinos, fiatal nőt mutatunk be, aki életeket ment azzal, hogy megmutatja magát a közösségi oldalon. A 24 éves Paige More ugyanis azért indította a fotónaplóját, hogy bemutassa a világnak, mivel jár az, ha valaki dupla masztektómiát végeztet el magán.

A masztektómia kifejezést talán a legtöbben azóta ismerik, mióta Angelina Jolie behozta a köztudatba. A színésznő 2013-ban vált meg önként a melleitől, miután kiderült, hogy hordozza magában a BRCA1 gént, ami jelentősen megnöveli az emlőrák kialakulásának esélyét.

Paige More-nál szintén ezt a gént mutatták ki, a diagnózis pedig élete talán legnehezebb döntése elé állította a lányt: vagy folyamatosan orvosi kontrollra jár, hogy ha kialakul nála a betegség, akkor azonnal kezelhessék, vagy a megelőző melleltávolítást választja. Végül az utóbbi mellett döntött, ami minden szempontból megváltoztatta az életét.

A kishúga miatt indította az Instagram oldalt

A lány idén januárban végeztette el a műtétet, amiről elmondása szerint alig talált igazán hasznos információkat a neten. Ezért kezdettel el gondolkozni azon, hogy valamilyen formában netes naplót indít. A  végső lökés pedig az Instagram profilhoz az volt, hogy azt szeretné, ha a 13 éves kishúgán is egy nap elvégzik a vizsgálatot, akkor neki már ne kelljen rettegnie attól, milyen kimenetele lehet egy pozitív diagnózisnak. 

More a műtét után kezdett el posztolni arról, min ment keresztül, miután felfedezték nála a BRCA1 gén és mit él át azóta is. A profilja pedig amellett, hogy húsbavágóan bemutatja a legnehezebb pillanatokat, a világ minden tájáról ösztöni a nőket, hogy vizsgáltassák ki magukat. A lány a Daily Dotnak elmondta, volt már olyan követője, aki az ő bejegyzéseinek hatására ment el orvoshoz, és még éppen időben sikerült nála diagnosztizálni a mellrákot.

"Nem a mellek teszik a nőt"

More nem tagadja, hogy az elmúlt időszak nemcsak fizikailag de lelkileg is hatalmas kihívás volt számára. A lány ugyanis az elmúlt pár hónapban elvesztette mindkét mellét, fájdalmas beavatkozások sorozatán kellett átesnie és azt választotta implantátumot rakat be, így a plasztikai műtét minden lelki és fizikai fájdalmát átélte. Ám azt mondja, mindez csak erősebbé tette.

Az elképzelés, hogy a mellek teszik a nőt és attól vagyunk gyönyörűek csak a mi fejünkben létezik. Igazából tök mindegy, ha nagy, kicsi, igazi vagy műtött melleid vannak. Az összes méret és forma szexi!

Ez manapság a lány mottója, aki egyébként nem csupán az Instagramon mutatja meg bátran a hegeit, hanem egy hónapja a New York-i divathéten a kifutón is felvonult hozzá hasonlóan maszektómián átesett nőkkel.