Nem csak Budapestet, szinte egész Pest megyét megbénította a lezúdult eső kedden kora este. 

A Pest megyei Péteriben a helyi óvoda udvarán 30 centiméternyi víz gyűlt össze, ami az épületbe is befolyt. A Katasztrófavédelem azt írja, hogy a gyerekeket a tűzoltók az ablakon keresztül mentik ki az óvodából és adják át a szülőknek.

De nem túl jó a helyzet a II. kerületi Szépvölgyi úton, a Zöldlomb utcánál, a Széna téren és a Széll Kálmán tér környékén sem. És önnél, mi a helyzet? 

Frissítés: Kolléganőnk videója szerint már a Kolosy téren is lehet úszni. Országszerte több mint 70 településen voltak heves esőzések.

Az Index összeszedte, mely vonalakon ne számítson a BKK törvényszerűen közlekedő járataira:

  • A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár Széll Kálmán tér és Jászai Mari tér között. Tudósítónk szerint a villamosok azért nem járnak a budai szakaszon, mert a hegyről lezúduló víz uszadékkal borította be a síneket. Este hétkor még zajlik a sínek tisztítása.
  • 17-es villamos nem közlekedik a Széll Kálmán tér és a Bécsi út/Vörösvári út között.
  • A heves esőzés miatt a 28A és a 37-es villamos nem közlekedik a Kada utca/Maglódi út és Sörgyár között, a pótlóbusz az Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik.
  • A 19-es és a 41-es villamos nem közlekedik a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Batthyány tér között, a kimaradó szakaszon a 109-es autóbusszal utazhatnak.
  • A 41-es villamos pedig terelve közlekedik, nem érinti a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat.
  • Továbbá az 1-es villamos nem közlekedik a Zugló vasútállomás és a Vágány utca/Róbert Károly körút között, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és Szentlélek tér között.