Az ausztrál Monique Jeffrey igazán nem az az ember, aki olyan veszélyesen élne, hogy attól kéne tartania, hogy a nyakát töri. A kétgyerekes családanya teljesen kispolgári mindennapjainak vízét mégis egy hihetetlenül bizarr baleset kavarta fel. Az asszony egyik reggel, mikor a mobilját nyomogatta, tüsszentett egyet, amit elviselhetetlen fájdalom követett és az, hogy képtelen volt megmozdulni - írja az Indy100.

Jeffrey nagy mázlija volt, hogy a telefonját még ekkor is a kezében tartotta, így fel tudta hívni a férjét, hogy szóljon neki, nagy a baj. Mentő szállította a kórházba, ahol kiderült, akkora erővel tüsszentett, hogy a két legfelső nyakcsigolyája összeroppant. Három és fél hónapon keresztül nyakrögzítőben kellett élnie, mire az orvosok gyógyultnak nyilvánították. Ekkor még senki nem gondolta, hogy hamarosan ugyanott fog kikötni.

A nyaktöréssel viccelődött, nem kellett volna

Miután elmúlt a krízis és úgy tűnt, az asszony meggyógyult, a furcsa baleset egyfajta poénforrás lett Jeffreynél. Ám egyik nap, mikor ezzel viccelődött a munkahelyén,

nevetés közben úgy vetette hátra a fejét, hogy a csigolyák ismét megsérültek, ő pedig újra törött nyakkal kötött ki az intenzív osztályon.

Jelenleg megint a rögzítő tartja a helyén a fejét, ám most már egyértelmű, hogy hosszú hónapokon keresztül kell rehabilitációra járnia, hogy megpróbálják megerősíteni az izmokat a nyakában. Amennyiben ez nem sikerül, meg kell műteni.

Mivel ez már kétszer megtörtént velem, nagy a valószínűsége, hogy ismét bekövetkezik. Nagyon remélem, hogy a terápiák segítenek majd és legalább pár évig nem törik el megint a nyakam. De a lényeg, hogy nem halálos, jól leszek, viszont elég szívás. Csak nevetni tudok rajta

- nyilatkozta az asszony, aki az interneten kezdett gyűjtésbe, hogy ki tudja fizetni a drága, nyakerősítő magánkezeléseket.