Két nappal ezelőtt nagyjából három és fél másodperc alatt járta be a világot a NATO-csúcstalálkozó után készített csoportkép, amelyen a first ladyk között ott mosolyog a nem éppen nőnemű Gauthier Destenay is. A fotó éppen ettől különleges, a belga építész ugyanis már két éve a luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel férje, gyakorlatilag pont azóta, amióta engedélyezték az egyneműek házasságát az országukban. 

A fotó tehát minden szempontból történelmi jelentőséggel bír, a férfi pedig, akárhogy is nézzük, joggal szerepel rajta. Az viszont már egy egészen más kérdés, hogy a Fehér Ház miként kommunikálta ezt a nyilvánosság felé: szépen feltöltötték ők is a laekeni királyi kastélyban készült képet Facebook-ra, majd egy laza mozdulattal lefelejtették  Gauthier Destenay nevét a képaláírásból, míg a többieket precízen felsorolták. 

Na, ebből lett a balhé. A legtöbben azért akadtak ki, mert a nem éppen korrekt gesztust mélységesen megalázónak találták Európa első, nyíltan meleg politikus párjára nézve, továbbá követelték, hogy tüntessék fel Destenay nevét is a posztban. Ezt ugyan később az oldal üzemeltetői meg is tették, de addigra már nyilvánvalóan elszabadultak az indulatok. Greg Hogben LGBT-aktivista a következőket írta Twitteren:

Nem tudom a dühömet kellőképp kifejezni csupán 140 karakterben, úgyhogy csak annyit mondok: Gauthier Destranay-nak hívják, akit igenis fel kellett volna tüntetni a többiek mellett. 

A kommentelők túlnyomó többsége gyalázatosnak nevezte az esetet, egyikük úgy fogalmazott, hogy ez az egész olyan arcátlan tiszteletlenség, ami pontosan példázza a Fehér Ház idiotizmusát. 

Forrás: Telegraph

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Homofóbiával vádolják a Fehér Házat a first ladykről posztolt csoportkép miatt

Persze sosem fogjuk megtudni, hogy véletlen vagy szándékos volt, amit műveltek, a kommentelők mindenesetre mélységesen kiborultak tőle.

36 · May 28, 2017 04:21pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments