Mielőtt elkezdenénk mesélni az ausztrál Carolyn Hartzról, megmutatjuk az asszonyt, aki júliusban lesz 70 éves, mégis jobban néz ki, mint sok nála jóval fiatalabb nő. 

De ki is ez a nagymama, akinek egyébként négy unokája van? És miért néz ki így? Az utóbbira Hartznak egy nagyon egyszerű válasza van:

28 éve nem evett cukrot.

Az asszony, aki ma már az egészséges élet nagykövetének tartja magát, csak 40 éves kora körül kezdett el komolyabban foglalkozni a testével és azzal, hogy mit eszik. Egy orvosi kivizsgálás során ugyanis kiderült, hogy magas az esélye arra, hogy cukorbeteg legyen, így az orvosa édességmentes diétát írt elő számára - kezdte történetét egy ausztrál magazinnak Hartz, aki elmondása szerint korábban cukorfüggő volt. Szóval nem lehet azt mondani, hogy könnyű lett volna számára lemondani a desszertekről.

Ám megérte. Egy évvel később nemcsak a leletei voltak sokkal jobbak, de a megjelenése is egészségesebb és csinosabb lett.

Ekkor döntötte el, hogy jobban ráfekszik arra, hogy formába hozza magát. De mivel azt is megtapasztalta, hogy milyen nehezére esett megvonni magától a legfinomabb falatokat, elkezdett azzal foglalkozni, hogyan tudná az édes ízt mégis visszacsempészni az életébe.

Az ő esetében a Xilitol cukorpótló jött be, aminek akkora rajongója, hogy 55 éves korában megalapította a saját cégét, ami ezt az édesítőszert és ezzel készült termékeket forgalmaz. 

"Figyelj arra, mit raksz a szájadba és mozgasd a lábadat"

Ezt vallja az idős asszony, aki nem tagadja, ahhoz, hogy olyan alakja legyen, mint egy harmincas modellnek, azért mozogni is kell. Ám ezt nem viszi túlzásba. Elmondása szerint az edzése főleg meditálásból és sétálásból áll, nemrég pedig ismét elkezdett teniszezni, amit legutóbb harmincévesen csinált. Emellett pedig nagyon odafigyel arra, hogy hét-nyolc órákat aludjon minden éjszaka.

Ha pedig mindez nem lenne elég, Hartz azt is elmondta, úgy véli bár mindenezek nagyon fontosak ahhoz, hogy egészséges legyen és jól érezze magát a bőrében, a lényeg mégis az, hogy az ember mindig képes legyen optimista maradni, még akkor is, mikor az élet akadályokat gördít elé.

Nem azt mondom, hogy én mindig vidám vagyok, nekem is megvoltak a magam nehézségei, de mindennek a titka a pozitív hozzáállás és hogy akkor is fel kell állni, ha elbukunk

- összegezte titkát coelhói bölcsességgel az asszony.