Aki ismeri a történetem, az tudja, mekkora utat tettem meg 3 év alatt” – meséli nekünk Dávid Petra, és hogy mit jelent ez pontosan, arról nyomban hozzá is tesz még pár adatot.

Megközelítőleg a súlyom felét lefogytam, közel 100 kilóról lett a versenysúlyom 50 kiló. Pár éve nem kaptam magamra ruhát, a bőröm a csípőmön úgy meg volt pattanva, hogy egy barátnőm azt hitte, hogy kutya karmolt meg, azt gondoltam, testmozgásnak elég buliban a táncolás, és havonta egyszer elég zöldséget enni. 3 éve mondtam azt, hogy ez elég, változtatni kell, ha szeretnék boldog és egészséges lenni, illetve egyszer örömmel tükörbe nézni. Elkezdtem edzeni, diétázni, fogyni. Sikerélményemen felbuzdulva elhatároztam, hogy személyi edző és fitneszmodell leszek.

Egy évvel ezelőtt tettük közzé Dávid Petra átalakulásának történetét, aminek a középpontjában hatalmas teljesítmény állt, látványos eredménnyel. Most, egy újabb év elteltével az immár személyi edzőként dolgozó Dávid Petra megint jelentkezett nálunk, és ezúttal arról kérdeztük, hogyan sikerül megtartania kemény munkával elért alakját. Hiszen mindenki tudja, aki diétázott már valaha (sőt, valószínűleg az is, aki még sosem diétázott), hogy egy dolog egy fogyókúrával lefogyni, és egy másik az így elért formát megtartani. Vannak, akik azt mondják, nem az előbbi a nehezebb. Hallgassuk meg Dávid Petra véleményét is a kérdésről!

Azt mondják, hogy 10-ből kb. 7 ember visszahízik, miután lefogy, mert nem tudja tartani a súlyát, és hogy nehezebb megtartani az áhított alakot, mint elérni. Én magam részéről soha többet nem akarok sem kövér, sem pedig egészségtelen lenni, így ez lebeg mindig a szemem előtt.

Én is ember vagyok, néha én se mondok nemet egy finom falatra, ha már nagyon vágyom rá, de igyekszem ebből nem rendszert csinálni, illetve lemozogni a pluszban bevitt fölösleges kalóriákat. Továbbra is nagyon szeretek enni, és néha megállok a boltban a csokis vagy péksüteményes pult előtt és vágyakozva nézem őket végig. Aztán vagy megnézem a csokik szénhidrát-, illetve cukortartalmát, és megállapítom, hogy nagyon hizlaló, vagy csak a salátáimmal továbbsétálok.

Van, amikor egy héten nem hatszor edzem, csak négyszer, mert úgy alakul, vagy nekem is van olyan, hogyha nagyon vágyom valamire akkor megeszem, és nincs is mindig bűntudatom utána. A vendégeimnek is azt mondom, hogy van egy csaló nap, amikor egyék meg, amit kívánnak, lényeg, hogy ebből ne legyen rendszer és utána folytassák a diétát, hisz senki sem egy süti miatt lesz túlsúlyos, hanem a következetes helytelen életmódtól.

Belevágni abba, hogy megváltoztassak magam körül mindent és életmódot váltsak, nehezebb volt, mint fenntartani azt a rendszert, hogy edzem és 3 óránként eszem. Bár nagy segítségemre van az, hogy személyi edzőként dolgozom, így az, hogy az edzőteremben vagyok, adott, és hiteltelen sem lehetek azáltal, hogy újra visszahízom!

És ön szerint? Ön szerint melyik nehezebb, végigcsinálni egy diétát és lefogyni, vagy utána az alacsonyabb súlyt fenntartani?

Szóval természetesen sokat segít az a jó alak megtartásában, ha valaki a munkájává tudja tenni az egészséges életmódot. Ez persze nem lehetséges mindannyiunk számára, de Dávid Petra története talán tud motivációt nyújtani azok számára is, akik azért a karrierjüket nem tudják lecserélni az életmódváltással egyszerre.

Személyi edzőként dolgozom már, vendégeim összesen az egy évem alatt, mióta foglalkozom velük, összesen körülbelül 500 kilót fogytak le, sikertörténetemmel motiválom őket arra, hogy merjenek változtatni és legyenek ők is egészségesebbek.”

Én magam is készítek fel versenyzőket, a legbüszkébb Sneider Anikóra vagyok, aki szintén fogyott több, mint 20 kilót és masters kategóriában 3. helyezést ért el. Közben tavaszi verseny szezonban 4 versenyen vagyok túl, egy bronzéremmel gazdagabb lettem és még hétvégén előttem áll az utolsó verseny, ami nemzetközi lesz, Ausztriában. Mindemellett jelenleg végzem el a WBPF-nél a bírói képzést, hogy a jövőben még elmélyültebben tudjak ezzel foglalkozni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Néha megállok a boltban a péksüteményes pult előtt

„… aztán a salátáimmal továbbsétálok” – Dávid Petra személyi edző pár éve 50 kilót adott le. Vajon fogyni nehezebb vagy az ideális súlyt megtartani?

22 · Jun 01, 2017 01:32pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments