Hitte volna, hogy a férfiak alkatánál nem a konkáv sokszög vagy a paralelepipedon a jellemző?

Egy felmérés a brit férfiakat alapul véve megállapította az öt általános férfialkatot. A kutatás speciálisan az angolokra helyezte a hangsúlyt, de tekintve, hogy a világtrend is ezeket az alkatokat igazolja, globális képet ad a mai férfiakról.

A felmérés alapján:

A Forza Supplements, fogyókúrás termékekkel foglakozó cég kutatói 5 alkat kategóriát azonosítottak a mai férfiaknál. A csoportok kialakításához 2000 brit férfi fizikai jellemzőit vizsgálták.

Daniel Craignek nem lehet oka a panaszra, széles vállaival és vékony derekával a ma ideálisnak kikiáltott testalkatot birtokolja. 

  • Téglalap:

 A derék és mellkas egy vonallal összeköthető, méretük, arányuk közel azonos. Ilyen alkattal bír például Ewan McGregor is, a stylistja oda is figyel, hogy a vállait hangsúlyozó ruhákat kapjon. 

  • Háromszög:

Nem egy szerencsés alkat, ilyenkor a mellkas, illetve a vállak beljebb vannak a csípőnél. Szegény Johnny Deppnek ha nem lenne, amúgy is maga alatt, ráadásul ezt a típust képviselni (nem véletlen, hogy komoly válltöméseket hord általában).

A  felmérés szerint az emberek mintegy 40 százaléka téglalap,  de a legtöbben olyan sportos fordított háromszögek akarnak lenni, mint Cristiano Ronaldo és Usain Bolt.
  • A fordított háromszög:

Ennek a csoportnak számát növeli Channing Tatum is. Leginkább a testépítők, illetve sportolókra jellemző a nagyon vékony csípő és a komoly izmokkal felszerelt mell és vállak.

Persze más az idealizált álmodozás és más a valóság, ugyanis a brit  férfitársadalom 26 százaléka az elhízott, így pedig a ovális (hordó) alkat kategóriába tartozik. A tudósok szerint ráadásul ez az arány rohamosan nőni fog.

Kutatásaink legszembetűnőbb része, hogy az ovális és háromszög alkatok száma rohamosan nő. Ha az elhízás továbbra is ilyen arányban növekszik, az ovális alkat lehet a legjellemzőbb testforma az angol férfiaknál.

-mondta el a kutatást vezető cég ügyvezető igazgatója, Lee Smith.  

 
  •  Az ovális

 Seth Rogen mellett Johna Hill is ide tartozik, de rácáfolva a kutatások szomorú jövőképére, rengeteget fogyózik és edz, hogy egy másik, előnyösebb kategóriába kerülhessen. 

A konklúzió, hogy kövessük Hill példáját. Figyeljünk arra, hogy mit eszünk és néha napján nem árt kicsit mozogni sem. Akkor talán elkerülhető az ovális alkat trenddé válása. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ha nem vigyázunk, a "hordótest" lesz a világtrend a férfiaknál

Kutatások alapján 5 típusra osztható a mai férfiak alkata.

33 · Jun 04, 2017 11:49am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

via dailymail