Van, aki közel harminc évig vaknak tetteti magát, hogy ne kelljen az utcán beszélgetni az ismerősökkel, mások azt állítják magukról, hogy terhesek annak érdekében, hogy gyerektartást kapjanak, és van olyan is, aki nemes (!) egyszerűséggel behazudja magát egy királyi házba.

Ilyen ember Stefan Cernetic is, aki éveken keresztül azt állította magáról, hogy Montenegró és Macedónia hercege. Ezt pedig sikerült olyan hihetően előadnia, hogy még azt is elérte, hogy Pamela Anderson térdre ereszkedjen előtte, mikor egy kamu kitüntetést adott át a színésznőnek.

Most azonban véget ért a királyi élet, egy év nyomozás után ugyanis az olasz rendőrség letartóztatta az eredetileg olasz származású csalót - írja a Telegraph.

Hírességeket és más nemesi családokat is átvert

Egyelőre sok a megválaszolatlan kérdés Cernetickel kapcsolatban, például nem teljesen világos, hogy mikor találta ki magának a hercegi titulust.

Az viszont biztos, hogy az elmúlt években már nagyon jól játszotta a szerepét.

Olyannyira, hogy találkozott Albert monacói herceggel, a Vatikánban bíborosok fogadták, és Novak Djokoviccsal is fotózkodott. Ám a legbüszkébb talán arra lehet, hogy 2015-ben Pamela Andersont láthatta vendégül, akinek egy kitalált kitüntetést adományozott, a ceremónián pedig a színésznő letérdelt előtte.

Mindenre aprólékosan figyelt

Cernetic nem csupán állította magáról, hogy herceg, hanem hamis papírokat is gyártott, hogy ez igazolja. Sőt, rendelkezett királyi pecséttel, különböző diplomáciai dokumentumokat készített magának, saját honlapján pedig fotókkal, családfával és királyi portékkal támasztotta alá a származását.

Emellett pedig a látszatra is adott.

Egy fekete, királyi zászlóval ellátott Mercédesszel turnézott Európában és egy tiszteletbeli konzult is foglalkoztatott, hogy a látszólagos hivatalos ügyeit intézze.

Ami a hatóságoknak nem tűnt fel, egy bloggernek igen

Érdekes módon egészen 2016-ig kellett várni arra, hogy a rendőrség látókörébe kerüljön a férfi, és így is egy évre volt szükség, hogy letartóztassák. Ehhez egyébként az kellett, hogy egy olasz hotelnek feltűnjön, hogy a herceg szállodai tartózkodására sehonnan nem érkezik pénz. A hotel vezetősége felkereste a macedón nagykövetséget az ügyben, és mivel ott még soha nem hallottak a nemlétező hercegükről, szép lassan fény derült a csalásra, aminek a vége az lett, hogy idén júniusban végre a rendőrség elkapta őt és a konzult is.

Ebben pedig talán az a legfurcsább, hogy 2014-ben a féfi tevékenysége már feltűnt egy internetezőnek. Egy kifejezetten ál-nemesekkel foglalkozó blogon jelent meg egy bejegyzés a montenegrói hercegről, amiben az író leleplezi az olasz csalót.

Ha nem tudná, Magyarországnak is van királya

Egyébként nem kell egészen  Stefan Cerneticig menni ahhoz, hogy találjuk valakit, aki magát valamilyen királyi ház tagjának titulálja. Itthon például ketten is vannak, akik az  Apostoli Magyar Királyság vezetőinek tartják magukat. Egyikük I. Levente király, aki 2008 óta elég aktív az interneten, honlapja és Facebook oldala is van.

Vele szemben áll Borbély József, aki korábban asztalos volt, majd miután megszűnt a munkahelye először pártot alapított, később pedig kinevezte magát az Apostoli Magyar Királyság teljhatalmú kormányzójának.