Képzeljük el, hogy milyen lenne, ha az ingatlan.com rászállna a geccodejoakecod blogra, és megfenyegetné az oldal készítőit, hogy azonnal töröljék a lakásokról és házakról készült képeket, mert ez jogsértő. Biztos nagyot nevetnénk, pedig Amerikában ez tényleg megtörtént. 

Egy 23 éves nő, Kate Wagner indított egy blogot McMansion Hell néven, amin a tipikus amerikai ingatlanhirdetéseket figurázta ki úgy, hogy minden képhez hozzáírt néhány szarkasztikus vagy szimplán csak őszinte jegyzetet. Valahogy így.

Az Egyesült Államokban rengeteg ilyen több szobás, kétszintes ház van, amelyeket csak McMansions házakként szoktak emlegetni - Kate Wagner pedig megcsinálta a McMansion-pokol legmélyebb bugyrairól szóló oldalát, amelyben stílusosan és frappánsan fricskázta meg ezeket a házakat és az apróhirdetéseket. Nagyjából úgy, ahogy a geccodejoakecod teszi.

Június végén azonban a fiatal blogger egy levelet kapott az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb ingatalanhirdető honlapjától, a Zillow nevű cégtől. Ebben felszólították, hogy azonnali hatállyal távolítson el minden képet, amit az ő honlapjukról szedett le, mert ez jogsértő, és persze még meg is fenyegették őt rendesen, hogy beperelik. Ezt a felszólító levelet Wagner ki is posztolta a Twitterére, segítséget kérve a követőitől. 

A Zillow ingatlancég sajtósa elmondta, hogy nem engedhetik meg, hogy mások is használják az általuk készített képeket, ugyanakkor elismerte azt is, hogy ez az egész ügy nekik is elég kellemetlen, és 

remélik, hogy megtalálják a megoldást. 

Ezek után hétfőn, június 26-án a McMansion Hell oldal elérhetetlenné vált, pedig az ingatlankritikus még azt is kitweetelte aznap, hogy ez az egész honlap az ő első számú bevételi forrása, és ha ez megszűnik, el fog veszíteni mindent. 

Aztán később azt is kiírta, hogy az oldal nem törölte senki, csak átmenetileg nem elérhető az url, és most szombaton vissza fog térni. 

Mindeközben kiderült, hogy igazából tényleg nem volt szükség arra, hogy bárki is letörölje ezt az oldalt, hiszen a Zillow nem a képek tulajdonosa, hanem csak felüleletet biztosít a lakáshirdetéseknek. 

Egy ilyen ügyekben jártas ügyvéd, Jeff Becker is megszólalt az ügy kapcsán. Elmondta, hogy ha ez az egész tényleg a bíróság elé kerülne, a Zillow nagyon nehezen nyerné meg ezt az ügyet. Egy jogi ügyekkel foglalkozó szakíró, Ken White pedig azt is hozzátette, hogy szerinte az ingatlanos honlap fenyegetése egyszerűen értelmetlen és buta lépés volt. 

via BuzzFeed

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megfenyegették, ezért törölte a szarkasztikus ingatlanos blogját

Kate Wagner a tipikus amerikai hirdetéseket figurázta ki, de ez nem tetszett a legnagyobb ingatlanos honlapnak.

5 · Jul 01, 2017 10:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments