Carly Portch ausztrál rádiós a saját élményét osztotta meg a news.com.au-n, arról, hogy milyen meglepő tanácsot kapott a nőgyógyászától, amikor legutóbb felkereste. Az asszony azt írja, hogy semmilyen különösebb tünete nem volt, azon kívül, hogy egy reggeli műsor házasszonyaként elég sok stressz érte, és a menstruációja is nagy fájdalmakkal járt. 

Miután ezekről beszámolt az orvosnak, az elvégezte rajta a szokásos vizsgálatokat, majd kijelentette:

Többet kéne élveznie.

„Teljesen sokkolt” – írja Portch, aki azt is hozzáteszi, hogy ezt követően a doktor elmagyarázta neki, hogy az orgazmus feszültségoldó, és segít a menstruációs görcsöket is enyhíteni, ezért jó, ha minél többször átéli.

A szakembernek pedig természetesen igaza volt. Több tanulmány is megállapította, hogy a jó szex nem csak fájdalomcsillapításra és stresszoldásra jó, hanem segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását, és csökkenti a vérnyomást. Ráadásul egy német kutatás azt is kimutatta, hogy az élvezés még a migrénes fejfájást is képes enyhíteni, néha meg is szünteti.

Természetesen ezeket a magyarázatokat Portch is megtalálta, miután döbbenten hazament a nőgyógyásznál tett látogatás után és rákeresett a meglepő kezelési módszerre.

Sőt, egy 2011-ben publikált tanulmányra is rábukkant, amiben azt vizsgálták, hogy milyen hatással van a kielégítő szex az élettartamra. A felmérést 1941-ben kezdte egy kutató, aki 1500 párnál jegyezte le, hogy mennyire gyakran élnek át orgazmust. Az eredményeit pedig több mint ötven évvel később ismét elővette egy kutatócsoport, és megvizsgálták, hogy mennyi ideig éltek a felmérés alanyai.

Mint kiderült, azok a férfiak és nők, akik arról számoltak be, hogy rendszeresen elélveznek, tovább éltek.

Ha pedig már az orgazmus egészségügyi hatásairól beszélünk, akkor azt se felejtse el, hogy a tudomány szerint, a férfiaknak havonta 21-szer kell élvezniük!