Arról, hogy milyen a pornószínészek élete, van némi elképzelésünk. Főleg mert egyre többen beszélnek a médiában a szakmáról. Így már tudjuk, hogy mi a legnagyobb probléma férfi felnőttfilmesek körében, hogy milyen szerencsétlenül alakulhat valakinek az élete azt követően, hogy abbahagyja a filmezést, de arra is van már rálátásunk, hogy milyen kellemetlen dolgok történhetnek a forgatásokon.

Ám kik vannak a kamera mögött, és ők, hogy látják a munkájukat? Erre érkeztek most eléggé kimerítő válaszok a Buzzfeed újságírójától, aki kifaggatott pár embert, akik egy pornófilmgyártó cégnél dolgoznak.

Az ánusz igényli a legtöbb utómunkát

A beszámolókból az derül ki, hogy azoknak, akik a végleges filmen dolgoznak, rengeteg munkájuk van abban, hogy a fenékrés tökéletes legyen. Az egyik grafikus kifejezetten így fogalmazott: „az ánusz photoshoppolása, művészet”. És, hogy mit kell ezzel a testrésszel csinálni? Főleg világosítani. Ez pedig annyira aprólékos és fontos munka, hogy egy különleges programot használnak hozzá, ami automatikusan kiválogatja azokat a képkockakákát, amiken az ánusz szerepel, különben rengeteg időt venne el az, hogy végigkattintgassák a képről képre filmeket, hogy nekiláthassanak a fehérítésnek.

Ezen kívül a vaginák és arcok igényelnek még kiemelkedően sok utómunkát, mondta el egy videós.

Nem is olyan egyszerű beazonosítani a színészeket

De talán nem is a digitális-ánuszfehérítés a legbizarrabb kamera mögötti munka. Szükség van olyan emberre is, aki különböző filmrészletekből beazonosítja a színészeket. És igen, itt most olyan beazonosításról beszélünk, mikor az arcuk nem, csak a nemi szerveik látszódnak. Ezt a feladatot egyébként azok végzik, akiknek a munkája, hogy ingyenes videómegosztó oldalakon csekkolják, hogy az ő cégük által gyártott fizetős tartalom nem került-e ki ezekre.

A promózás is új értelmet nyer egy ilyen munkahelyen

Egyszer egy reklámcikket kellett írom az egyik filmünkhöz. A vége olyan volt, mintha egy erotikus novellát írtam volna

- mondta az egyik marketinges.

Furcsa dolgok hangozhatnak el egy üzleti megbeszélésen

Azt, hogy mennyire professzionális munka folyik a pornófilm gyártó cégeknél többen is kiemelték. Ennek pedig része az is, hogy üzleti megbeszéléseken kell részt venni. Ám ezeken néha olyan komoly kérdésfelvetéseket kell megbeszélni, mint például, hogy az oldalon könnyen kattintható-e a melldugás – derül ki az egyik beszámolóból.

De van, akinek ez is olyan, mint bármilyen másik munkahely

Én simán programozok, pont úgy, mint bárhol máshol tenném

- mondta az egyik fejlesztő.