Ahogy arról beszámoltunk, Olaszországban annyian szeretnének megszabadulni állítólagos démonaiktól, hogy a kiöregedő papok már nem győzik az iramot, és mivel ifjabb társaik nem igazán fogékonyak arra, hogy sátáni erőkkel viaskodjanak, az ördögűzőhiány kritikus szintre jutott az országban.

A tendencia közben világméretű jelenséggé vált. Az ördögűzés hiába éli reneszánszát, az egyház az Egyesült Államokban és Egyesült Királyságban sem tudja kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Egy érintett kanadai nő most ennek kapcsán hívta fel a figyelmet, hogy nem minden démon, ami annak látszik.

Marie McClellan az 1990-es évek végén látogatott el egy templomi táborba, ahol megszállottság gyanújába keveredett. A lány egy húsvéti előadás próbája közben kezdett belső félelemre panaszkodni. Egy lelkész pedig ebből arra a következtetésre jutott, hogy démoni erők karmai közé került.

„Valaki mindig imádkozott értem. A bűneimről vallattak, és miközben meggyóntam azokat, a szent lelket szólították, hogy űzze ki belőlem a démont.”

McClellan azonban hiába vetette alá magát a szertartásnak, ami egyébként szörnyű élményt jelentett számára, utána még rosszabbul lett. Annyira, hogy egy ponton önmaga ellen fordult. Az orvosok csak évekkel később világosították fel, hogy tüneteit igazából nem sötét hatalmak okozták, hanem egy hétköznapi szorongásos zavar.

A nő esete nem példa nélküli. Egy tanulmány fel is hívta a figyelmet, hogy egy csomó ember, aki ördögűzésen esett át, azért viselkedett furcsán, mert valamilyen mentálisan betegségben szenvedett, ami orvosi kezelést igényelt volna.

Via The Daily Mail