Egy több mint négyszáz éves épületben (ahol annak idején természetesen egy haláleset is történt) lakik egy Andrew Ward nevű kereskedő az angliai Melbourn városában. A ház múltjából és tetemes korából nyilvánvalóan adódik az élethelyzet, hogy szellemek lakják - unalmas is lenne, ha nem így történne. Hálistennek ezt Ward is tapasztalja évek óta, az viszont csak most jutott eszébe, hogy a hitetlenkedők kedvéért videóra is vegye.  

Andrew Ward tehát múlt héten döntött úgy, hogy bebizonyítja a világnak: a napjait szellemek keserítik meg, ráadásul olyanok, akik nem tűrik a bezártságot, vagy friss levegőre van szükségük. Nem tudni, a motivációik egyelőre ismeretlenek, az azonban bizonyos, hogy majdnem minden éjszakájukat az tölti ki, hogy gondosan kinyitják a hálószoba ablakát, és úgy is hagyják. Nos, ebből van elege Wardnak, a reggeleit ugyanis kibírhatatlan didergéssel kezdi, hiába zárja be az ablakot gondosan előző éjszaka. Érthető, hogy szeretne válaszokat kapni, és megoldani a helyzetet, különben fennáll a veszélye, hogy megfázik, és csöpögni fog az orra napokig. 

Múlthéten ezért egy videokamerát állított az ablakhoz, hogy végre valahára megörökítse a nyílás pillanatát. Két napig persze semmi nem történt, de aztán megtört a jég, eljött az éj, és nyílt az ablak. Magától. 

A filmen jól látható, amint a retesz felemelkedik, majd a nehéz, fából készült ablak szépen kinyílik. Ward azt mondja, hogy olykor a lehúzott redőny is felemelkedik, így nem is lett volna rossz, ha ezt is megörökíti. Most már mindegy, be kell érnünk ennyivel. 

A házról egyébként úgy hírlik, hogy 30 éve fura, megmagyarázhatatlan dolgok helyszíne. 

A '80-as évek óta a családom tulajdona, és már több bérlőnk volt, akik mind rettegtek itt élni. Mielőtt megvettük volna az épületet, egy öregasszony lakott itt, aki meghalt. Nem tudom, neki köze lehet-e a szellemjáráshoz 

- mondja, majd azt is hozzáteszi, hogy nem csak a ház, hanem a környék is elég riasztó, ezt pedig csak fokozza a tény, hogy egy nagyon öreg templom van a közelben. A templomok általános jellemzője ugyan, hogy régiek, szóval itt nem világos az összefüggés, dehát nem is ez a lényeg. Az viszont biztos, hogy már Ward bátyját is többször kiverte a víz, amíg itt élt, azt állítja, többször volt olyan, hogy amíg feküdt az ágyban, valami nagy erővel nyomta a mellkasát. Hangokat is hallott a ház különböző pontjairól, de mire ellenőrizte volna a forrásukat, abbamaradtak. 

Lépések zaja a lépcsőről, nyitott ablak, maguktól mocorgó tárgyak, és még sorolhatnánk:

ezekkel kezdett megküzdenie a férfinak minden egyes nap, ráadásul a macskája sosem ment fel az emeletre, ami egyértelműen bizonyítja a szellemek jelenlétét - legalábbis szerinte. A barátok azt tanácsolják Wardnak, hogy költözzön el, vagy legalább pakolja tele az ingatlant feszületekkel, ő azonban inkább nyomoz, és nem adja fel, amíg meg nem oldja a helyzetet. 

Ön mit sejt a háttérben?

Forrás: Mirror

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Szellemtevékenységet ilyen közelről nem gyakran látni

Szerencse, hogy Andrew Waldnak eszébe jutott, hogy 30 év után megörökítse a jelenséget.

28 · Aug 26, 2017 03:15pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments