1990 óta tartja magát egy elmélet a Garfield című képregény rajongói körében: eszerint az egyik képsorban a dagadt macska gazdája, Jon véletlenül megiszik egy adag kutyaspermiumot.

Azért hiszik ezt, mert a férfi a szerelme, Liz munkahelyén felhörpinti egy bögre tartalmát, mire az állatorvosnő gratulál neki, hogy jó eséllyel egy egészséges alomnyi kutyakölyköt fog a világra hozni. Erről van szó:

Az elmélet a közelmúltban ismét szárnyra kapott, de a dolog messze nem egyértelmű. Tekintsünk el attól, hogy egy állatorvosnak tudnia kell, egy lenyelésből nem lesz alom, hiszen Liz nyilván viccel. De vajon Jim Davis, a macskasztori alkotója tényleg kiadott volna a kezei közül egy ennyire adamsandler-benstiller-amerikaipite-vonalon mozgó viccet?

Nyilván nem.

A Buzzfeednek Davis elmondta, 

a farmon az első borjukkal vemhes üszőknek egy magas fehérjetartalmú táplálékkiegészítőt adtunk, hogy egészségesebb borjakat hozzanak világra. A tápszert az állatorvosunktól kaptuk... Azt gondoltam, biztosan van ilyen kutyáknak is. Szóval Jon egy fehérjében gazdag italt fogyaszt, amit kutyáknak szántak.

Mind megnyugodhatunk.

(AVClub, Buzzfeed)