Talán már ön is hallott Rupertről a malacról, aki Erzsi macskához és Demény vizslához hasonlóan egy magyar internetceleb. A féléves disznó kontetje elsősorban cukiskodásból áll, ám most a hősiesség bekerült a profiljába, ugyanis megmentette gazdái életét a szén-monoxid mérgezéstől.

A mai nap rohangáltam le a városba, Rupi kint volt a kertben, majd olyan délután fél 3 fele, hazaértem és elkezdtem főzni. Egész nap furán voltam, de nem törődtem fele. Jól befűtöttem, jó meleg volt. Egy óra múlva már erős fáradtság uralkodott el rajtam, gondoltam lehuppanok az új kanapéra, Rupi úgyis már kisajátította.

- olvasható Rupert malac Facebook oldalán, majd a sztori így folytatódik: „Egyre fáradtabbnak éreztem magam, lehoztam az emeletről a párnámat is, kicsit mondom ledőlök, Rupert is odabújt, láthattatok még videót is ekkortájt, mikor ásított egy hatalmasat. Nyomkodtam a telefonom, olvastam a híreket, de éreztem, hogy egyre álmosabb vagyok, konkrétan elnyomott az álom. Ekkor már nem sok levegő lehetett a házban.

Néha még ki-ki nyitottam a szemem, de olyan hihetetlen fáradtság volt rajtam, mint mikor borzasztóan beteg vagy, és érzed, hogy nem tudsz felkelni. Nagyjából 30-40 percet feküdhettem így, mikor Rupi őrülten elkezdett ordítani, harapdálni, jajveszékelni, tényleg, nem tudom leírni milyen hangot adott ki, mert rengetegféle sikítása van, de ezzel még nem találkoztam.

De olyan volt, mintha már csak nagyon messziről hallanám. Nagyon nehéz leírni ezeket, mert még most is a hatása alatt vagyok, konkrétan, mintha a másik szobából hallanám, miközben ott volt mellettem, és a fülembe ordított. Félig nyitottam ki a szemem, még talán mosolyogtam is rá, és akkor jött a villámcsapás.”

Rupi beleharapott a kezembe, de olyan erővel, hogy azt hittem kettétöri. Ez a fájdalom az agyamig hatolt, ami tágra nyitotta a szemem, éreztem, hogy nehezen kapok levegőt, hogy szédülök, hogy hányingerem van

- ezen a ponton ismerte fel a poszt írója, Győri T. Bence, hogy szén-monoxid mérgezése lehet és azonnal kéményseprőt hívott. 

A kéményseprő nem kertelt, azt mondta, hogy ekkora szerencsés embert még nem látott. Kérdeztem, hogy ezek szerint nem éltem volna meg a reggelt? Azt válaszolta, hogy már az estét sem. Ekkor tudatosult bennem az egész eset, hogy egy hajszálon múlt, hogy életben maradtam

- derül ki a posztból, amit teljes egészében itt olvashat:

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Életet mentett Rupert malac, a hős disznó

„Ez a történet részben a szén-monoxidnak nevezett néma gyilkosról szól” - írja Rupert gazdája és egyben szócsöve Győri T. Bence.

62 · Oct 31, 2017 09:56am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments