Eléggé apokaliptikus eredményekre jutottak a Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói, akik közel 43 ezer férfi spermaszámát vizsgálták meg az elmúlt évtizedekben. A szakemberek azt figyelték meg, hogy a nyugati férfiaknál (európaiak, észak-amerikaiak, ausztrálok és új-zélandiak) 50-60 százalékkal csökkent ez a szám 1973 és 2011 között, míg Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában nem tapasztaltak ilyen mértékű változást.

Amennyiben pedig ezt a tendenciát nem sikerül megállítani, a nyugati férfiak nagy része 2060-ra impotens lesz, mondják a kutatók.

Mit jelent az, hogy impotens?

Az impotencia szó alapvetően valamire való képtelenséget jelent. Lehet használni az erekcióra való képtelenségre (azaz merevedési zavarra), de a nemzőképtelenségre is, mint ebben az esetben, vagy akár az ejakulációra való képtelenségre.

Forrás: Wikipédia

De mi áll a jelenség mögött?

A magyarázat nem túl bonyolult, és nem is nagyon meglepő. A szakemberek már évekkel ezelőtt is figyelmeztettek arra, hogy a nyugati világ környezetszennyező életmódja az emberi termékenységre is hatással van. A mérgező anyagok, amik a terhes nők szervezetébe kerülnek, a magzatra is hatnak, a fiú embriók esetében pedig azt is befolyásolják, hogy a születendő gyermekből mennyire termékeny férfi válik.

Emellett pedig a tudósok azt is kiemelik, hogy a születés után is vannak dolgok, amik csökkentik a spermaszámot. Például az egészségtelen életmód, az elhízás, a dohányzás, és a kevés mozgás.

A kutatók szerint pedig, ha ezeken a területeken nem következik be számottevő változás, akkor belátható időn belül komoly veszélybe kerülhet a nyugati társadalom fennmaradása.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
2060-ra a legtöbb nyugati férfi impotens lesz - mondják a tudósok

Napi nyomasztó kutatások rovatunk bemutatja: ha a szakembereknek igazuk van, így fog kihalni a nyugati világ, belátható időn belül.

342 · Nov 01, 2017 09:21pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments