A NASA eléggé ért ahhoz, hogy milyen kontenttel érdemes szórakoztatni az embereket, még azokat is, akiket egyébként az űrkutatás nem különösebben hoz lázba. Gyakran adnak ki különleges új és archív képeket, most pedig egy egész playlistet készítettek az űrben rögíztett legijesztőbb hangokból. 

Persze nem kell rögtön a világvégét vizionálni, nem szellem-vagy ufózajokat vettek fel, hanem ezeknél sokkal kézenfekvőbb, de mégis izgalmas neszeket, mint például villámlást a Jupiteren, vagy a Szaturnusz egyik holdjának, az Enceladusnak a hangjait.

Egyébként egyre több videó érkezik asztronautáktól, akik igyekeznek megmutatni, milyen az élet egy űrhajón. Közülük a leghíresebb Chris Hadfield, aki olyan hétköznapi dolgokról készített felvételeket, mint például a hajmosás, alvás vagy fogmosás. Nemrég pedig egy másik űrhajós, Scott Kelly, a Redditten válaszolt egy csomó kérdésre, amit a netezők küldtek neki.

Így derült ki, hogy az űrnek van egy sajátos szaga, amit az asztronauta az égő fémhez hasonlított, és persze a testnedvek is szóba kerültek. Kelly ezzel kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy még a tüsszentésnél távozó nyálcseppekkel is nagyon vigyázni kell, hiszen ha egyszer elszabadulnak, és olyan helyre úsznak el a levegőben, ahonnan nem könnyű kiszedni őket, akkor hosszú időn keresztül együtt kell utazni velük, ez pedig minden más testből távozó folyadékra, és egyéb dologra is igaz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A NASA elkészítette a legmenőbb playlistet: ezek a legijesztőbb hangok az űrben

Hallgassa meg, és nem kizárt, hogy az új kedvenc slágere a „Villámlás a Jupiteren” lesz!

56 · Nov 10, 2017 10:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments