Egy Fitrated.com nevű website felmérést készített arról, hogy mennyi baktérium található a konditermekben közhasználatú eszközökön. A kicsengése az egésznek az hogy, mindenki rettegjen, mert hemzsegnek a kórokozók az edzőtermekben, de valószínűleg ez a felmérés nem változtat azon a tényen, hogy emberek milliói használják ezeket az eszközöket nap, mint nap és a többségnek soha semmi baja nem lesz. Mindenesetre a legtöbb konditeremben található fertőtlenítő kihelyezve, ezek után a számok után még egyértelműbb, hogy ez azért nem véletlen. Lécci mindenki törölje le maga után a futópadot és egyéb eszközöket.

Szóval.

A felméréshez 3 konditerem 27 eszközéről vettek mintát: futópadokról, biciklikről és súlyzókról. Az egyik rossz hír, hogy a rengeteg baktérium 70%-a megbetegedést okozhat az emberen (de tegyük hozzá, hogy akinek megfelelően működik az immunrendszere, annál valószínűleg nem okoz). Az alábbi infografika elég szemléletesen veti össze, hogy hányszorosa a baktériumszint az edzőeszközökön annak, amit egyéb tárgyakon mértek.

A kerékpáron ezek szerint 39-szer annyi a baktérium, mint egy gyorsétteremben a tálcán, ami végülis elég megnyugtató, mert a konditeremben a kerékpárról nem eszik az ember, az önkiszolgáló étteremben a tálcáról viszont igen. Ennél meglepőbb a címben is kiemelt adat: egy súlyzón 362-szer annyi a baktérium, mint egy WC-deszkán, és igen, ennek a sok-sok baktériumnak a 70%-a képes betegséget okozni. Ehhez képest szinte levezetésnek tűnik az, hogy egy futópadon 74-szer annyi baktérium hemzseg, mint egy vízcsapon.

Szóval tenyésznek rendesen a bacik a konditermekben, úgyhogy érdemes betartani a higiéniai követelményeket, és ha valaki beteg vagy annak érzi magát, az a saját és a többiek érdekében aznap ne menjen edzeni. Köszönjük.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A konditeremben 362-szer annyi baktérium van a súlyzókon, mint egy WC-deszkán

Íme egy felmérés arról, hogy mennyire tiszták az eszközök egy átlagos konditeremben. Ezentúl lehetőleg senki ne nyalogassa a futópadot.

10 · Nov 28, 2017 10:15am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments