Nagyon csábító ajánlattal toborozna új lakókat egy svájci falu - írja az Independent. A lap információi szerint a Wallis kantonban található Albinen vezetősége azt fontolgatja, hogy szavazást írnak ki a településen arról, hogy komoly pénzösszegekkel támogassák azokat, akik hajlandóak beköltözni a faluba. A településről ugyanis az elmúlt években nagyon sokan mentek el: csak a közelmúltban három család távozott, ami miatt a helyi iskolát is be kellett zárni, mert nem maradt elég diák.

Amennyiben sikerül megszavazni a javaslatot, akkor egy négytagú család 70 ezer svájci frankot, vagyis több mint 18 millió forintnak megfelelő támogatást kaphat a beköltözéshez. Ám egyedülállókat is szívesen fogadnak, egy felnőtt 25 ezer frankra, azaz hat és fél millió forintra lenne jogosult.

Persze ehhez bizonyos vállalásoknak is eleget kell tenni. A költözni vágyók nem lehetnek idősebbek 45 évnél, és ígéretet kell tenniük arra, hogy legalább tíz évig megtartják a házukat a faluban, ami erre az időre az állandó lakhelyük lesz. Az otthonukat pedig maguknak kell megvenniük, vagy megépíteniük.

Egyébként nem Albinen az első falu, ahol felmerült, hogy ilyen formában toborozzanak új lakosokat. Ebben a cikkünkben több települést is összegyűjtöttünk ahol fizetnének azért, hogy az emberek odaköltözzenek, úgyhogy ha ez a svájci ajánlat nem tetszik önnek, lehet válogatni!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ön elfogadna 18 millió forintot, hogy ebbe a mesebeli svájci faluba költözzön?

Ennyit fizetnek egy családért, de ha egyedül költözne, akkor is hat és fél millióval lesz gazdagabb.

52 · Nov 30, 2017 02:12pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments